Osumnjičenom za ugrožavanje sigurnosti Kneževića određeno zadržavanje do 72 sata

"Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je krivični predmet protiv osumnjičenog I.G., zbog krivičnog djela ugrižavanje sigurnosti izvršenog na štetu M.K.", piše u saopštenju

27235 pregleda 60 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Cetinjaninu I.G. osumnjičenom za ugrožavanje sigurnosti poslanika Milana Kneževića, nakon saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici određeno je zadržavanje do 72 sata.

To su Vijestima saopštili iz ODT Podgorica.

"Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je krivični predmet protiv osumnjičenog I.G., zbog krivičnog djela ugrižavanje sigurnosti izvršenog na štetu M.K. Nakon saslušanja osumnjičenom je određeno zadržavanje do 72 časa od časa lišenja slobode", piše u saopštenju.

Iz Uprave policije saopštili su da je I.G. (34) uhapšen zbog ugrožavanja sigurnosti poslanika Milana Kneževića, a da će se u odnosu na ostale aktere događaja cijeniti postojanje prekršajne odgovornosti.

"Danas oko 15.15 časova poslanik Milan Knežević je pristupio u službene prostorije Odjeljenja bezbjednosti Podgorica i podnio prijavu protiv osoba koje su mu, kako je naveo, danas na Aerodromu Podgorica uputile uvrjedljive riječi i pokušale fizički da ga napadnu, a koji napad je spriječio njegov lični vozač", saopštili su iz UP.

Objašnjavaju da su policijski službenici prikupili obavještenja od više osoba i o svemu obavijestili državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici: "Koji je naložio da se I.G. (34) liši slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti", piše u saopštenju UP.

Bonus video: