Usvojena žalba osumnjičenog za napad na Kneževića: Gardašević pušten na slobodu

Gardašević je uhapšen juče zbog incidenta ispred Aerodroma Podgorica. Nakon saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici određeno mu je zadržavanje do 72 sata

53543 pregleda 101 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Podgorički Osnovni sud prihvatio je žalbu Cetinjanina Ivana Gardaševića (34) i ukinuo zadržavanje tom osumnjičenom za napad na poslanika Milana Kneževića, saznaju Vijesti nezvanično u tužilaštvu.

Gardašević je uhapšen juče zbog incidenta ispred Aerodroma Podgorica. Nakon saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici određeno mu je zadržavanje do 72 sata.

Odluku o žalbi donio je sudija Rade Ćetković.

"Sudija za istragu nalazi da nema osnovane sumnje da je Gardašević Kneževiću uputio bilo kakve, a kamoli kvalifikovane prijetnje, što je bitni element bića krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti, za koje se tereti", navodi se u saopštenju Osnovnog suda koje potpisuje sudija portparol Ivana Becić.

"Međutim, kako ovo krivično djelo čini onaj ko ugrozi sigurnost nekog lica prijetnjom da će napasti na život ili tijelo tog lica ili njemu bliskog lica, a kako je Milan Knežević policijskim službenicima u svojoj izjavi jasno naveo da nije čuo da mu je neko prijetio smrću ili slično, a jeste mu uputio riječi "Pipune", a nakon što ga je ovaj upitao da li ima neki problem, osumnjičeni mu je odgovorio "Ima, mnogo ti lijepa glava", upućujući mu pritom i psovke, sudija za istragu je našao da nema osnovane sumnje da je ovom prilikom Kneževiću upućena bilo kakva, a kamoli kvalifikovana prijetnja da će napasti na njegov život ili tijelo. Takođe se na snimcima video nadzora uočava kako Dušan Knežević, vozač i obezbjeđenje Milana Kneževića inicira fizički sukob sa Gardaševićem, koji je taj sukob prethodno pokušao da izbjegne, udaljavajući se. Iz navedenih razloga sudija za istragu nalazi da u rješenju o zadržavanju Gardaševića nema razloga o činjenicama koje upućuju na postojanje osnovane sumnje da je isti učinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, odnosno nije navedena nijedna prijetnja, koja je upućena ovom prilikom Milanu Kneževiću, a što je bio zakonski uslov za zadržavanje ovog osumnjičenog", piše u saopštenju.

Knežević je sinoć kazao da smatra da je napad na njega politički motivisan.