Snimak incidenta ispred aerodroma: Kneževićevo obezbjeđenje inicira fizički kontakt

Cetinjanin Ivan Gardašević pušten na slobodu nakon što je sudija ocijenio da nije ugrozio bezbjednost Kneževića, niti mu uputio prijetnje

96090 pregleda 130 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Na snimku jučerašnjeg incidenta ispred Aerodroma Podgorica, u kojem je učestvovao jedan od lidera Demokratskog fronta i predsjednik skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu Milan Knežević, vidi se da Kneževićevo obezbjeđenje inicira fizički kontakt.

Na snimku sa video-nadzora, koji je objavila "Pobjeda", može se vidjeti kako Dušan Knežević, vozač i obezbjeđenje Milana Kneževića, inicira fizički sukob sa trojicom muškaraca koji su prethodno izašli iz automobila.

Zbog sumnje da je napao Kneževića, bilo je određeno zadržavanje Cetinjanina Ivana Gardaševića (34), koji je pušten nakon što je Osnovni sud u Podgorici prihvatio njegovu žalbu.

Jedan od lidera DF-a kazao je juče da ga je nepoznati muškarac vrijeđao, a da je njegov vozač, kako tvrdi, spriječio fizički napad. Ocijenio je i da je sve politički motivisano. Kazao je da su njegov vozač i on procijenili da može doći do fizičkog kontakta i da može biti fizički ugrožen.

Otac Ivana Gardaševića rekao je sinoć "Vijestima" da je Milan Knežević psovao njega i njegovog sina, a da je obezbjeđenje tog poslanika kasnije i fizički pokušalo da se obračuna s njima.

Sudija za istragu ocijenio je da nema osnovane sumnje da je Gardašević uputio Kneževiću bilo kakve, "a kamoli kvalifikovane prijetnje, što je bitni element bića krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti, za koje se tereti", saopštili su je ranije iz Osnovnog suda.

Dodali su da se na snimku vidi da Kneževićevo obezbjeđenje "inicicira fizički sukob sa Gardaševićem, koji je taj sukob prethodno pokušao da izbjegne udaljavajući se".

Bonus video: