Milošević tvrdi da nije prijetio Spasojeviću

Pritvorenik Mario Milošević načelnika Istražnog zatvora optužio da ga proganja

19198 pregleda 14 komentar(a)
Milošević tokom privođenja u SDT (arhiva), Foto: Savo Prelević
Milošević tokom privođenja u SDT (arhiva), Foto: Savo Prelević

Pritvorenik Mario Milošević negirao je pred tužiteljkom Ivanom Petrušić Vukašević da je prijetio smrću načelniku Istražnog zatvora Predragu Spasojeviću, saznaju "Vijesti".

On je juče sproveden iz Istražnog zatvora u Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici, gdje se izjasnio i na navode krivične prijave koju je zbog lažnog prijavljivanja podnio protiv Spasojevića.

Vijesti saznaju da je načelnika Istražnog zatvora optužio da ga proganja.

Tužiteljka Petrušić Vukašević 6. decembra pokrenula je postupak protiv tog pritvorenika zbog osnova sumnje da je učinio krivično djelo - napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, na štetu načelnika Istražnog zatvora.

Rukovodilac ODT Podgorica Duško Milanović tog dana saopštio je "Vijestima" da je predmet formiran zbog prijetnji koje je, prema prijavi, Milošević uputio Spasojeviću.

Objasnio je i da je tužiteljka o prijetnjama koje je prijavio Spasojević obaviještena 24. novembra.

”I istog dana je naložila prikupljanje neophodnih obavještenja, izuzimanje video nadzora i dostavljanje spisa predmeta na ocjenu i mišljenje. Postupajući po nalogu dežurne državne tužiteljke Odjeljenje bezbjednosti Danilovgrad dostavilo je spise predmeta 2. decembra 2022. godine, na osnovu kojih je i formiran predmet”, objasnio je Milanović.

Tužiteljka je 5. decembra uzela izjavu i od načelnika Istražnog zatvora, koji je pred njom ponovio da mu je pritvorenik prijetio.

Prema saznanjima Vijesti, prijetnje je dobio 18. novembra, tokom pretresa soba u Istražnom zatvoru u kojima borave pripadnici organizovanih kriminalnih grupa.

Spasojević je rekao "Vijestima" da mu je Milošević prijetio smrću.

Navodno, to se dogodilo nakon što je taj pritvorenik iz kolektivne sobe premješten u jednokrevetnu.

Načelnik Istražnog zatvora, Spasojević, i menadžment UIKS-a tvrde da su bombaški napadi i prijetnje odmazda zbog zavođenja reda u toj instituciji i konstantnog oduzimanja ilegalnih predmeta - improvizovanih bodeža, mobilnih telefona...

Milošević je u pritvoru zbog optužbi da je ubio Cetinjanina Radomira Đuričkovića u oktobru 2016. godine. Prema optužnici on, Igor Mašanović i Vukan Vujačić su 10. oktobra 2016, između 23 i 23.10 sati zajednički, sa umišljajem, lišili života Đuričkovića i doveli u opasnost život svjedoka oštećenog Milorada Radulovića.

Lakušić i Popović u betonjerci

Osumnjičenima za bombaške napade na kuću načelnika Istražnog zatvora Predraga Spasojevića - Željku Lakušiću (34) i Filipu Popoviću (21), nakon saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu, određeno je zadržavanje do 72 sata.

”Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je krivični predmet protiv osumnjičenih Ž.L. i F.P., zbog krivičnog djela izazivanje opšte opasnosti i krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, izvršenog na štetu načelnika Istražnog zatvora P.S. Nakon saslušanja osumnjičenima je određeno zadržavanje do 72 časa od časa lišenja slobode”, kazao je za Vijesti rukovodilac ODT Podgorica Duško Milanović.

Lakušić i Popović navodno su pripadnici podgoričkog ogranka kavačkog klana. Uhapšeni su 8. decembra po nalogu tužiteljke Maje Knežević.

Navodno, oni su nalog za bacanje bombe dobili od jednog pritvorenika iz Istražnog zatvora.

Menadžment Uprave za izvršenje krivičnih sankcija još prije mjesec sa policijom je podijelio saznanja da je Lakušić zadužen da prati Spasojevića.

Taj osumnjičeni prije dva mjeseca izašao je iz spuškog zatvora u kom je boravio više puta zbog ubistva, razbojništva, napada na zatvorske čuvare...

Popović je u julu 2021. godine, u podgoričkom naselju Zagorič, ispalio sedam metaka ka sugrađaninu Vukiću Nedoviću i njegovom društvu.

Bonus video: