Lakušiću i Popoviću određen pritvor do 30 dana

Oni su nakon odluke sudije sprovedeni u Istražni zatvor u Spužu, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo izazivanje opšte opasnosti

16425 pregleda 4 komentar(a)
Sa uviđaja, Foto: Boris Pejović
Sa uviđaja, Foto: Boris Pejović

Sudija za istragu Osnovnog suda u Podgorici odredio je pritvor do 30 dana Željku Lakušiću (34) i Filipu Popoviću (21) - osumnjičenima za bombaške napade na kuću načelnika Istražnog zatvora Predraga Spasojevića.

Oni su nakon odluke sudije sprovedeni u Istražni zatvor u Spužu, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.

Navodni pripadnici podgoričkog ogranka kavačkog klana uhapšeni su 8. decembra u Podgorici, po nalogu osnovne državne tužiteljke Maje Knežević.

Navodno, nalog za bacanje bombe Spasojeviću dobili su od jednog od pritvorenika iz Istražnog zatvora, saznaju “Vijesti”.

Načelnik Istražnog zatvora dva dana zaredom bio je meta bombaških napada, 30. novembra i 1. decembra.

Prva ručna bomba bačena u njegovo dvorište nije eksplodirala, pa su se napadači vratili i sjutra veče i oko 20.20 časova bacili su još jednu kašikaru ka njegovoj kući. Spasojević je ranije za “Vijesti” ispričao da se na snimku vidi da je bomba zakačila krošnju obližnjeg drveta, što joj je skrenulo putanju - eksplodirala je sa spoljnje strane ograde.

Bomba bačena 30. novembra pronađena je tek 4. decembra. U svom dvorištu, tik uz ogradu, vidio je Spasojević koji je i alarmirao policiju.

Načelnik Istražnog zatvora, Spasojević, i menadžment UIKS-a tvrde da su bombaški napadi i prijetnje odmazda zbog zavođenja reda u toj instituciji i konstantnog oduzimanja ilegalnih predmeta - improvizovanih bodeža, mobilnih telefona...

Bonus video: