Policija u Šavniku će podnijeti krivične prijave protiv Šćepanovića i Todorovića

"Član izborne komisije D.Š. (47) nije dozvolio glasanje jednom licu kakon čega je uništio 40 glasačkih listića danas prilikom održavanja ponovljenih lokalnih izbora u Šavniku na biračkom mjestu broj 1"

6878 pregleda 10 komentar(a)
Nakon današnjeg prekida izbora u Šavniku, Foto: Svetlana Mandić
Nakon današnjeg prekida izbora u Šavniku, Foto: Svetlana Mandić

Zbog krivičnih djela povreda prava glasanja, sprečavanje održavanja glasanja i uništavanje dokumentata o glasanju policija u Šavniku će podnijeti krivične prijave protiv Dalibora Šćepanovića i Ilije Todorovića.

"Član izborne komisije D.Š. (47) nije dozvolio glasanje jednom licu kakon čega je uništio 40 glasačkih listića danas prilikom održavanja ponovljenih lokalnih izbora u Šavniku na biračkom mjestu broj 1", navodi se u saopštenju Uprave policije (UP).

Dodaju da je o događaju obaviješten nadležni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima koji je naložio prikupljanje obavještenja nakon čega se izjasnio da se protiv D.Š. podnese krivična prijava za krivična djela povreda prava glasanja, sprečavanje održavanja glasanja i uništavanje dokumenata o glasanju.

"Takođe danas je na biračkom mjestu broj 14 u Kruševicama član biračkog odbora I.T. (60) uništio 14 komada neiskorištenih glasačkih listića, na koji način je sumnja se izvršio krivično djelo sprečavanje održavanja glasanja i protiv njega će biti podnijeta krivična prijava", zaključuju iz UP.

Izbori na dva biračka mjesta u opštini Šavnik - u zgradi Opštine i u selu Kruševice - jutros su prekinuti osmu sedmicu zaredom.

Bonus video: