Becić: Đeljošaj da u postupku dokaže da sam platila i naručila prilog TV VIjesti

"Đeljošaj je kao i ostali okrivljeni rekao da razumije jezik koji je u službenoj upotrebi u sudu i da mu ne treba tumač, a nakon čega je bez dozvole suda komunicirao sa svojim braniocem na albanskom jeziku, koji nije razumljiv sudu, zbog čega je opomenut"

17156 pregleda 16 komentar(a)
Becić, Foto: Printscreen YouTube/Vijesti
Becić, Foto: Printscreen YouTube/Vijesti

Sudija Ivana Becić pozvala je predsjednika Opštine Tuzi Nika Đeljošaja da u zakonom predviđenom postupku dokaže da je platila i naručila prilog TV VIjesti.

Ona je saopštenjem reagovala nakon što ju je Đeljošaj optužio da je platila prilog koji je emitovan na Televiziji Vijesti, a u kojem su se TV Vijesti bavili mogućim opstrukcijama oko suđenja đeljošaju za pozivanje na otpor zbog blokade puta Podgorica - Tuzi prije nepune dvije godine.

"Naglašavam da su ovako neutemeljene optužbe svakako sračunate na urušavanje ne samo mene kao sudije koji postupa u predmetu već i cijelog pravosuđa. S toga će se gospodinu Niku Đeljošaju dati prilika da sve što je rekao i dokaže", dodala je Becić.

Ona je dodala da kategorično negira navode Đeljošaja, koji ima ulogu okrivljenog u predmetu kojim je zadužena.

"Profesionalno postupanje i upoznavanje okrivljenih u postupku sa obavezom postupanja po nalogu suda i odazivanja pozivima suda je dužnost mene kao sudije", dodaje ona.

Kaže da je slovo zakona autoritet suda, pa ne treba povišenim tonom.

"Zbog čega su netačne tvdnje ovog okrivljenog da je sudija vikala i lupala šakom o sto. Naglašavam da su suđenjima prisustvovali osim okrivljenih i njegovog branioca, državni tužilac, pripravnici i saradnici, te da je Nik Đeljošaj kao i ostali okrivljeni rekao da razumije jezik koji je u službenoj upotrebi u sudu i da mu ne treba tumač, a nakon čega je bez dozvole suda komunicirao sa svojim braniocem na albanskom jeziku, koji nije razumljiv sudu, zbog čega je opomenut", zaključila je Becić.

Bonus video: