Smijenjen Predrag Spasojević

Protiv Spasojevića je pokrenut disciplinski postupak od strane Uprave za izvršenje krivičnih sankcija

82944 pregleda 134 komentar(a)
Spasojević, Foto: Boris Pejović
Spasojević, Foto: Boris Pejović

Načelnik Istražnog zatvora u Spužu Predrag Spasojević smijenjen je sa te funkcije i prebačen na drugo radno mjesto, dok traje disciplinski postupak koji je protiv njega pokrenula Uprava za izvršenje krivičnih sankcija.

To je Televiziji Vijesti potvrdio Spasojević, koji je kazao da će do okončanja postupka na drugom radnom mjestu u zatvoru obavljati sve radne zadatke u skladu sa zakonom, kao i da očekuje da će kroz disciplinski postupak dokazati da svojim djelovanjem nije nanio štetu toj ustanovi.

Spasojević je nedavno gostujući na jednoj televiziji rekao da vrlo brzo očekuje predsjednika Crne Gore i lidera DPS-a Mila Đukanovića kod njega i da će mu "spremiti ćeliju po svim standardima".

Menadžmet Uprave za izvršenje krivičnih sankcija ogradio se od svih njegovih izjava, posebno onih koje sadrže bilo koji politički segment, a koje nisu spojive sa poslovima i radnim zadacima državnog službenika i namještenika UIKS-a.

Na Spasojevićevu porodičnu kuću početkom mjeseca bačena je bomba, zbog čega su uhapšene dvije osobe.

Iz UIKS-a je saopšteno da je Spasojević privremeno preraspoređen na drugo radno mjesto zbog odluke o pokretanju disciplinskog postupka.

"Službeniku Spasojeviću se stavlja na teret da je neovlašćeno iznio određene podatke koji se tiču bezbjednosti u javnost, uz činjenicu da za određene medijske nastupe nije tražio, niti dobio saglasnost starješine organa.

"Uzimajući u obzir događaj koji su se dogodio porodici Spasojević, bacanje eksplozivne naprave blizu njegovog stambenog prostora, i dovođenja u opasnost života članova porodice, te povezanost tog događaja sa poslovima koje je obavljao u Upravi, najljubaznije molimo javnost da budemo uzdržani u odnosu na predmetni slučaj", saopšteno je iz UIKS-a.

Kazali su da UIKS pruža i da će pružati punu podršku svim zaposlenima koji su se našli ili se mogu naći na meti kriminalnih grupa ili pojedinaca zbog izvršavanja profesionalnih zadataka u Upravi.

Bonus video: