Milošević negirao optužbe, određeno mu zadržavanje do 72 sata

"Rješenje o zadržavanju je donijeto i neću se žaliti reda radi, jer je to reda radi, pošto imam najavu da će koliko sjutra ići kod sudije za istragu i biće predlog za određivanje pritvora. E na to ću se žaliti, itekako"

84911 pregleda 29 komentar(a)
Današnje privođenje Miloševića u SDT, Foto: Luka Zeković
Današnje privođenje Miloševića u SDT, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 22.12.2022. 19:17h

Doskorašnjem direktoru Uprave prihoda i carina Radu Miloševiću nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu određeno je zadržavanja do 72 sata.

To je "Vijestima" rekao njegovo branilac Vladan Bojić, koji je istakao i da je Milošević negirao optužbe.

Miloševića je saslušao specijalni tužilac Jovan Vukotić.

SDT tereti Miloševića da je u aprilu formirao kriminalnu organizaciju, a on je pred tužiocem negirao sve što mu se stavlja na teret, kazao je Bojić.

"Stavlja mu se na teret da je u aprilu organizovao kriminalnu grupu. On tada uopšte nije bio u UPC, postavljen je tek krajem aprila, a u maju je stupio na dužnost, tako da nije mogao nikakvim trikom u aprilu organizovati kriminalnu grupu. Rješenje o zadržavanju je donijeto i neću se žaliti reda radi, jer je to reda radi, pošto imam najavu da će koliko sjutra ići kod sudije za istragu i biće predlog za određivanje pritvora. E na to ću se žaliti, itekako", kazao je advokat Bojić.

On je istakao da je istraga označena stepenom tajnosti.

Odgovarajući na pitanja "Vijesti" kazao je da vjeruje da će tužilac nakon saslušanja donijeti i naredbu o sprovođenju istrage.

Objasnio je da je Miloševiću zadržavanje određeno zbog opasnosti od bjekstva i opasnosti od uticaja na svjedoke.

"Nisam primjetio da postoje neki drugi članovi, osim onih koji su već uhapšeni. Moguće da će biti i neki drugi, za sada ne", kazao je on odgovarajući na pitanje - koliko je članova u kriminalnoj organizaciji koju je prema tvrdnjama SDT-a formirao Milošević.

Milošević je uhapšen sinoć po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva.

Pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja lisice na ruke stavili su mu u istrazi nestanka milionski vrijednih paketa cigareta.

Privođenje Miloševića u SDT

Ranije danas pripadnici SPO pretresli su njegove stanove u Podgorici i Nikšiću.

"Po zahtjevu Specijalnog državnog tuzilaštva sud je izdao naredbe za pretresanje stanova i drugih prostorija koje koristi Rade Milošević, u Nikšiću i Podgorici. Naredbe izvršava policija. Po završetku pretresanja će biti saslušanje lica lišenog slobode", kazao je jutros Vijestima specijalni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.

Bonus video: