Zavod za HMP: Ljekar konstatovao smrt učesnika u saobraćaju, dvije osobe transportovane u bolnicu

"Policija je pod pritiskom prisutnih prevezla lice kome je konstatovana smrt, što je u suprotnosti sa ustaljenom praksom da kad lice premine na licu mjesta, ono ostaje tu do dolaska ekipe za uviđaj i nadležnog tužioca", navodi se u saopštenju Zavoda za hitnu medicinsku pomoć

40695 pregleda 21 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u tunelu Lokve, ljekar je konstatovao smrt jednog učesnika u saobraćaju, dok su druga dva lica sa teškim tjelesnim povredama transportovana u beransku Opštu bolnicu.

To su saopštili iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore, navodeći da su se oglasili povodom snimaka koji su se pojavili na društvenim mrežama.

Na mrežama se sinoć pojavio snimak sa mjesta nesreće, gdje okupljeni građani negoduju što vozilo Hitne pomoći, prema riječima osobe koja je snimala video zapis, ne želi da preveze povrijeđenu osobu.

Povezani članci

05. Januar 2023.

U nesreći u tunelu Lokve poginula jedna osoba

"Zavod za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore obavještava javnost da je na licu mjesta smrtno stradalo jedno lice čiju je smrt konstatovao ljekar u timu jedinice Zavoda za Hitnu medicinsku pomoć Berane odradivši i EKG kako bi dobila dodatnu potvrdu da je jedan učesnik u saobraćaju preminuo, dok su druga dva lica sa teškim tjelesnim povredama transportovana u beransku Opštu bolnicu", navodi se u saopštenju.

Dodaju i da je vozilo Hitne pomoći na mjesto nesreće stiglo na vrijeme, te da je policija pod pritiskom prisutnih, "prevezla lice kome je konstatovana smrt, što je u suprotnosti sa ustaljenom praksom da kad lice premine na licu mjesta, ono ostaje tu do dolaska ekipe za uviđaj i nadležnog tužioca".