Uhapšen vlasnik "Tehnoputa" Saša Aćimić

Aćimić je uhapšen po nalogu podgoričkog Osnovnog državnog tužilaštva

69528 pregleda 125 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Vlasnik i izvršni direktor preduzeća "Tehnoput" Saša Aćimić, uhapšen je po nalogu podgoričkog Osnovnog državnog tužilaštva.

Rukovodilac tog tužilaštva, tužilac Duško Milanović, kazao je "Vijestima" da je dežurni državni tužilac dao nalog službenicima Centra bezbjednosti Podgorica - da liše slobode Aćimića. "Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio produženo krivično djelo građenje objekta bez prijave i dokumentacije za građenje i krivično djelo skidanje i povreda službenog pečata i znaka".

Radnici Tehnoputa jutros su, iako je sinoć stavljen službeni pečat na njihovu bazu na lokaciji Cijevna, nastavili sa nelegalnim aktivnostima.

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić kazao je da je više osoba privedeno zbog nelegalne eksploatacije šljunka i da razmišljaju o angažovanju Vojske, kako bi zaštitili obale rijeka i vodoizvorišta.

Iz Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma su kazali da je građevinski inspektor danas izvršio kontrolni inspekcijski pregled i konstatovao da je subjekat nadzora počinio krivično djelo - povredu službenog pečata, odnosno da gradi objekat i pored izrečene upravne mjere rješenja o zabrani i zatvaranja gradilišta.

Bonus video: