Nikšićani puškom prijetili advokatu

Radulović i Matijašević uhapšeni zbog ugrožavanja bezbjednosti Lješkovića. Prema nezvaničnim informacijama Vijesti, prijetnje advokatu nadležnima su prijavljene i ranije, a njemu je iz bezbjednosnih struktura sugerisano da se o tome javno ne oglašava

21168 pregleda 8 komentar(a)
Sa ranijeg hapšenja Radulovića, Foto: Luka Zeković
Sa ranijeg hapšenja Radulovića, Foto: Luka Zeković

Nikšićani Ranko Radulović (62) i Željko Matijašević (56) uhapšeni su juče ujutro po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću zbog napada na advokata Srđana Lješkovića.

Vijestima je rečeno da se Raduloviću na teret stavlja krivično djelo - ugrožavanje sigurnosti, na štetu Lješkovića, a Matijaševiću isto krivično djelo izvršeno putem pomaganja.

Lješković je potvrdio “Vijestima” da su ga Radulović i Matijašević presreli, ali detalje nije želio da iznosi.

Kako je rekao o svim detaljima upoznao je Agenciju za nacionalnu bezbjednost (ANB), kao i da prepušta državnim organima da se ovim slučajem pozabave.

Prema nezvaničnim informacijama Vijesti, prijetnje advokatu nadležnima su prijavljene i ranije, a njemu je iz bezbjednosnih struktura sugerisano da se o tome javno ne oglašava.

Iz Uprave policije saopštili su da su postupali po prijavi Lješkovića u kojoj je naveo da se u neposrednoj blizini njegove porodične kuće, u nikšićkom naselju Kočani, pored njega parkiralo vozilo u kojem su se nalazili Radulović i Matijašević.

”Primijetio je da R.R. kod sebe posjeduje vatreno oružje - pušku. S.Lj. je naveo u prijavi da mu je R.R. u više navrata, dok se nalazio u Istražnom zatvoru, upućivao prijetnje preko Ž.M.”, saopšteno je iz Uprave policije.

Po nalogu tužilaštva, nikšićka policija juče je pretresla stanove i prostorije koje koriste Radulović i Matijašević, kao i vozila u Matiješevićevom vlasništvu.

”Prikupljena su obavještenja od prijavljenih lica, a o svemu je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću koji je naložio da se R.R. i Ž.M. liše slobode zbog gore navedenih krivičnih djela”, navodi se u saopštenju policije.

Kako “Vijesti” saznaju, Radulović i Matijašević danas će biti privedeni kod državnog tužioca.

Bonus video: