Stradala jedna osoba, više povrijeđenih u eksploziji bombe na ulazu u Osnovni sud u Podgorici

Mladen Bulatović (39) stradao nakon što je na ulazu zgrade aktivirao ručnu bombu

345460 pregleda 154 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Tridesetdevetogodišnji Mladen Bulatović stradao je nakon što je na ulazu u podgorički Osnovni sud aktivirao ručnu bombu.

Bomba je aktivirana prije nego je Bulatović pristupio kontroli policijskih službenika.

U eksploziji je povrijeđeno pet osoba, od kojih je jedna operisana, dok su četiri pretrpjele šok. Predsjednica suda Željka Jovović je u večerašnjem gostovanju na TV Vijesti saopštila da niko od povrijeđenih nije životno ugroženi.

Motiv Bulatovića biće utvrđen istragom, kazala je novinarima postupajuća tužiteljka Snežana Šišević, koja je sa pripadnicima Forenzičkog centra iz Danilovgrada i Odjeljenja bezbjednosti Podgorica obavila uviđaj.

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin kazao je da bi policija izvršila pregled Bulatovića - da je stigao do njih.

"U 11:35 dobili smo obavještenje da je u zgradi Osnovnog suda aktivirana eksplozivna naprava i da ima povrijeđenih. Utvrdili smo da je smrtno stradao M. B. (39) koji je aktivirao eksplozivnu napravu. Imamo još pet povrijeđenih lica koja su zbrinuta u Kliničkom centru", rekao je ranije danas Srđa Korać iz Kriminalističke policije.

Na licu mjesta bile su i vršiteljka dužnosti vrhovne državne tužiteljke Tatjana Begović, vršiteljka dužnosti predsjednice Vrhovnog suda Vesna Vučković.

"Oko 11:35h na ulazu u zgradu Osnovnog suda u Podgorici M. B. je aktivirao najvjerovatnije ručnu bombu kojom prilikom je smrtno stradao, dok je pet lica, prema do sada raspoloživim informacijama, povrijeđeno", saopšteno je zvanično iz Uprave policije.

"Vijestima" je iz policije rečeno da je utvrđeno da je Bulatović ušao na prva vrata suda, te da je bombu aktivirao u međuprostoru između dvoje staklenih vrata zgrade.

VIDEO Mirjana Muratović

Na licu mjesta su bile policijske i ekipe Hitne pomoći, kao i veliki broj građana.

Video Mirjana Muratović

Video Mirjana Muratović

Bonus video: