SPO pretresa restoran i kuću Milovića na Grahovu

SPO je u sklopu današnje opsežne operacije na Grahovu oduzelo automatsko oružje ali i građevinsku mehanizaciju, nađenu u objektima kuće Milovića

102197 pregleda 80 komentar(a)
Policija ispred objekata Milovića, Foto: Biljana Nikolić
Policija ispred objekata Milovića, Foto: Biljana Nikolić

Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) satima pretresaju porodičnu kuću, restoran "Grahovac 1858" i pomoćne objekte koji su u neformalnom vlasništvu odbjeglog službenika Uprave policije Ljuba Milovića.

Pretresi u mjestu Grahovo kod Nikšića rade se po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva.

Kuća Ljuba Milovića, Restoran Ljuba Milovića
foto: Biljana Nikolić

Pretresi i dalje traju, saznaju "Vijesti" od više izvora iz bezbjednosnih službi.

Milović
Milovićfoto: Screenshot/Libertas Press

SPO je na Grahovu, a u sklopu današnje opsežne operacije, prema infomacijma "Vijesti", za sada oduzelo automatsko oružje ali i građevinsku mehanizaciju...

Milović je crnogorskim službama nedostupan još od, jula 2022. godine, kada je SDT dalo nalog za njegovo hapšenje, zbog sumnje da je bio dio narko-kartela kavačkog kriminalnog klana pod vođstvom Radoja Zvicera.

Po nalogu SDT-a, 18. jula prošle godine, uhapšen je službenik Agencije za nacionalnu bezbjednost Petar Lazović, a nakon što je tužilaštvo po nalogu glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića ponovo, u maju prošle godine, formiralo predmet, a na osnovu materijala EUROPOL-a i francuskih pravosudnih organa.

SKY podaci su u SDT-u bili još u julu i decembru 2021. godine, ali je specijalni tužilac Saša Čađenović u januaru prošle godine, dok je GST bio Milivoje Katnić, donio odluku da navodno nema elemenata za pokretanje krivičnog postupka protiv ove kriminalne organizacije.

Zbog sumnje da je i Čađenović postao pripadnik kriminalne organizacije, specijalni tužilac uhapšen je, 9. decembra prošle godine, i još se nalazi u pritvoru Spuža.

SDT je početkom januara ove godine podiglo optužnicu protiv Lazovića, Milovića ali i pripadnika kavačkog klana - Radoja Zvicera, Slobodana Kašćelana, Radoja Živkovića, Nikole Spasojevića, Milana Vujotića, Duška Roganovića, Radovana Mujovića, Radovana Pantovića i Nikše Perovića.

Prema navodima optužnice, ova kriminalna organizacija formirana je u drugoj polovini 2020. godine i pored Crne Gore djelovala je u Južnoj Americi, Africi, Evropi i Australiji.

Optuženi se terete za više teških krivičnih djela, kao što su teška ubistva, pokušaji ubistava, šverc droge, oružja i cigareta, kao i zloupotreba položaja i vjeruje se da su prekookeanskim kanalima uspjeli da u nekoliko navrata prokrijumčare najmanje tri tone kokaina i zarade stotine miliona eura...

Na osnovu EUROPOL podataka, SPO i SDT mjesecima rade na ovom predmetu i prikupljaju druge materijalne dokaze, a na osnovu kojih je tokom ove sedmice pokrenuta opsežna operacija hapšenja policijskih službenika ali i članova ove kriminalne organizacije.

Na nalogu za hapšenje, koje je izdao SDT, nalaze se imena 17 osoba mahom aktivnih ili bivših službenika Uprave policije.

Specijalno policijsko odjeljenje je u protekla tri dana uhapsilo pet osoba sa tog spiska - Kotoranina Miletu Ojdanića ali i službenike policije Gorana Stojanovića, Milana Popovića, Vladimira Bajčetu. Uhapšen je i Podgoričanin Tihomir Adžić.

Na nalogu su i imena službenika UP Ivana Stamatovića i Nebojiše Bugarina, koji su za sada u bjekstvu...

Bonus video: