Potvrđena optužnica protiv Petra Mujovića za planiranje ubistva Jovana Vukotića

Mujović se našao na optužnici SDT-a nakon što su Skaj komunikacije razotkrile da je po nalogu Radoja Zvicera i Slobodana Kašćelana trebalo da ubije Jovana Vukotića 31. jula 2020. u Baru, i to na sahrani njegovog kuma i vođe barske grupe Alana Kožara

22810 pregleda 0 komentar(a)
Viši sud u Podgorici, Foto: Luka Zeković
Viši sud u Podgorici, Foto: Luka Zeković

Vanraspravno vijeće Višeg suda u Podgorici potvrdilo je optužnicu protiv Petra Mujovića, okrivljenog da je, prema Skaj komunikacijama, a po nalogu Radoja Zvicera i Slobodana Kašćelana trebalo da ubije Jovana Vukotića.

Mujović se našao na optužnici SDT-a nakon što su Skaj komunikacije razotkrile da je po nalogu Radoja Zvicera i Slobodana Kašćelana trebalo da ubije Jovana Vukotića 31. jula 2020. u Baru, i to na sahrani njegovog kuma i vođe barske grupe Alana Kožara.

Optužnicom je predstavljeno da je Petar Mujović tokom druge polovine 2020.godine postao pripadnik kriminalne organizacije, koju je organizovao Radoje Zvicer, a čiji članovi su postali M. Lj., L. P., Ž. R., S. N., K. S., V. M., R. D., M. R., P. R., P. N. i drugi...

Vukotić je tri dana prije sahrane Kožara izašao iz pritvora pošto je usljed nedostatka dokaza oslobođen od optužbi da je pokušao ubistvo Miloša Radonjića i Vojina Stupara.

Ovaj navodni plan je propao jer Vukotić nije dolazio na sahranu već je, kako se navodi u optužnici, boravio u kući porodice Kožar. Drugi plan po kojem je Mujović trebalo da ubije Vukotića je prilikom glasanja na parlamentarnim izborima 30. avgusta 2020. godine, međutim Vukotić nije došao na glasanje.

Mujović je prema navodima optužnice, bio dio i trećeg plana ubistva Vukotića, koja nije uspjela. Navodno je u oktobru 2020. godine ispred zgrade kotorske policije, prema navodima istrage, trebalo da puca u vođu "škaljaraca".

Jovan Vukotić ubijen je 8. septembra 2022. godine u Turskoj.