Prijeteće poruke stigle na 125 adresa, evakuisano više institucija

Iz policije kazali da su evakuisane predškolske i školske ustanove, zgrade sudova, tužilaštava, nekolika ministarstva, Agencije za nacionalnu bezbjednost...

77349 pregleda 64 reakcija 58 komentar(a)
Policijski pregled u zgradi tužilaštva nakon prijeteće dojave, Foto: Luka Zeković
Policijski pregled u zgradi tužilaštva nakon prijeteće dojave, Foto: Luka Zeković

Više institucija u Crnoj Gori evakuisano je jutros zbog prijetećih poruka koje su stiglem putem elektronske pošte.

Na imejl adrese Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave policije, Agencije za nacionalnu bezbjednost, Ministarstva odbrane, ali i "Vijesti" i drugih medija, danas je stigla prijetnja da su u Podgorici, Baru, Budvi i Kotoru postavljeni kanisteri navodno otrovnog nervnog gasa sa detonatorskim uređajima.

U prijetnji, čiju ozbiljnost policija ispituje, naznačene su i tačne lokacije - Viši, Osnovni i Prekršajni sud u Podgorici, Osnovni sud u Baru, Prekršajni sud u Budvi i Kotoru, kao i Uprava prihoda i carina u Podgorici.

Iz Uprave policije su kazali da su evakuisane predškolske i školske ustanove, zgrade sudova, tužilaštava, nekolika ministarstva, Agencije za nacionalnu bezbjednost...

"Vijestima" je nezvanično iz policije rečeno da su dojave stigle na 125 imejl adresa vrtića, škola i institucija.

Danas će nastava u školama biti onlajn, dok vrtići neće raditi.

U Podgorici je evakuisana zgrada u kojoj se nalaze tužilaštvo i Ministarstvo pravde.

Samostalna savjetnica za odnose sa javnošću podgoričkog Višeg suda Marija Raković potvrdila je "Vijestima" da je zgrada tog suda jutros evakuisana zbog prijetnji koje su upućene MUP-u. Ročišta u tom sudu su odgođena dok se ne završi policijski pregled.

Dojava o podmetanju eksplozivne naprave stigla je u policiju i za kompleks TQ Plaza u Budvi. "Vijestima" je potvrđeno da policija je naredila da se evakuišu tamošnji Sud za prekršaje, filijala MUP-a, Turistička organizacija, te Sekretarijat za društvene djelatnosti, čije se kancelarije nalaze u TQ Plazi.

"Policija preduzima sve aktivnosti iz svoje nadležnosti u odnosu na dojave o postavljenim eksplozivnim napravama u više institucija u Crnoj Gori. Sa ishodom će javnost biti blagovremeno obaviještena", napisali su iz Uprave policije na Tviteru.

Bonus video: