Abazović dobio poziv od policije: Pitali ko psuje Đukanovića

Abazović je za “Vijesti” kazao da mu je neshvatljivo da je policija odmah, iako se ne pominje prezime, “odlučila da muškarcu sa snimka pripiše da prijeti predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću”
40322 pregleda 90 komentar(a)
Volio bih da vidim ažurnost policije u svim slučajevima: Abazović, Foto: Luka Zeković, Luka Zeković
Volio bih da vidim ažurnost policije u svim slučajevima: Abazović, Foto: Luka Zeković, Luka Zeković

Tri sekunde snimka na kom mlađi muškarac, dok stoji pored lidera Građanskog pokreta URA Dritana Abazovića, poručuje: “Milo, je....mo te u usta, pi.ko”, digao je policiju na noge.

Abazović je prije dva dana dobio poziv da se javi policiji, gdje je od njega traženo da kaže ko je muškarac, kom on, dok poručuje Milu šta će mu raditi, govori: “Neka, neka, nemoj to”...

“Povodom navedenog događaja ne želim da dajem nikakvu izjavu, jer nemam nikave veze sa momkom, niti ga poznajem. Sve ovo je vrlo neozbiljno, pa ne bi davao bilo kakvu izjavu povodom toga što ste mi naveli”, piše u zapisniku da je Abazović rekao inspektoru.

Abazović je za “Vijesti” kazao da mu je neshvatljivo da je policija odmah, iako se ne pominje prezime, “odlučila da muškarcu sa snimka pripiše da prijeti predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću”.

“Đukanović je policiju pretvorio u najobičniji cirkus. Nisam mogao da vjerujem da me zovu zbog toga, naročito ako se ima u vidu da za mnogo ozbiljnije i krupnije stvari i ugrožavanje sigurnosti svih nas koje je proizvod Đukanovićeve retorike, njego nikad niko nije saslušao. Svjedoci smo što se sve dešavalo posljednjih decenija nakon njegovih zapaljivih izjava, ali policiju to ne zanima, zanima ih samo da neko, slučajno, ne pomisli izgovoriti nešto protiv njihovog gospodara... Ovo što su sada uradili pokazalo je samo koliko je Đukanović kukavica kad se plaši građanina, koji, u vrlo raspoloženoj atmosferi, eventualno njemu uputi riječi”, rekao je Abazović.

Njegovo saslušanje trajalo je pet minuta:

“Ne bih se ni toliko zadržao da inspektor koji je od mene uzeo izjavu nije bio veoma korektan. Da je bilo drugačije izašao bi čim sam čuo zašto su me pozvali. Ovo je država apsurda. Policija je krenula tako da će se, ukoliko ne dođe do promjene, uvesti zabrana na pominjanja imena Milo, a ne daj bože njegovog prezimena. Možda odu i korak dalje i počnu da tuku one koji eventualno sanjaju Đukanovića, sve je moguće u državi u kojoj je on zaštićena vrsta”.

Lider URA je istakao da je bio srećan da vidi da je policija tako ažurna i u svim ostalim slučajevima:

“Svjedoci smo da su veoma spori kada se nekom od kolega iz opozicije prijeti na društvenim mrežama, u komentarima ispod tekstova objavljenih na portalima, uživo...Ili kada je, isti Đukanović vrijeđao u Skupštini. No, to je nešto što se u skorije vrijeme mora mijenjati, jer policija mora shvatiti da je njihov posao da štite građane od onih koji ih ugrožavaju na svaki način - pljačkom, uništavanjem prirodnih resursa, zastrašujući ih i koji su ih doveli do prosjačkog štapa”.

Abazović je istakao da, za razliku od ove “efikasne akcije policije - da nađu svakog ko izgovori ime Milo”, inspektori nijesu reagovali kada je njemu prijećeno smrću:

“Tada se nisu nešto mnogo polomili da saslušaju one koji su mi prijetili, iako mislim da je i to bilo neozbiljno. A tada je bilo lično meni upućeno, ne nekom tamo Dritanu, bez prezimena, kao što je sada izgovoreno samo Milo, ali ne i Đukanović. Nego, on najbolje zna zašto se plaši svojih građana, jer zna što im radi decenijama”.

Abazović je objasnio da ne zna ko je muškarac sa snimka i da ga je tada, u maju, prvi put vidio.

“Prišao mi je u lokalu u kom su nešto slavili i pitao da li možemo da snimimo pozdrav njegovoj djevojci koja je u Americi. Stao sam do njega, on je pozdravljao i ono rekao na kraju. Čuje se kako ja govorim neka, neka, ali i to je manje bitno od činjenice da je onakva glupost bila razlog da se policija digne na noge”.

Bonus video: