Advokat: Direktor policije da kaže ko je tukao Ivanovića

"Ne bih volio da se odjednom pojave neki dobrovoljci. Onaj ko je počinio ovakvo prebijanje definitivno ne zaslužuje da nosi policijsku uniformu, ko god da je u pitanju", rekao je advokat Srđan Lješković
7339 pregleda 9 komentar(a)
Ivanović nakon saslušanja u Osnovnom tužilaštvu u Nikšiću, Foto: Svetlana Mandić
Ivanović nakon saslušanja u Osnovnom tužilaštvu u Nikšiću, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 03.05.2019. 12:52h

Vođa Varvara Aleksandar Čaka Ivanović saslušan je u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću i tom prilikom je, kako je kazao njegov branilac, advokat Srđan Lješković, ostao pri iskazu koji je ranije dao nadležnim organima.

Saslušanju Ivanovića u svojstvu oštećenog, pred osnovnim državnim tužiocem Sofijom Lukovac, nije prisustvovao niko iz policije.

"Rekao je isto što i unutrašnjoj kontroli policije. Ovim putem javno pozivam Vrhovnog državnog tužioca da iskoristi svoj autoritet i pozove direktora policije da dostavi imena batinaša jer je direktor policije dao izjavu medijima da se tačno zna ko je i šta od policije uradio, dok nakon saslušanja Ivanovića vidimo da tužilaštvo ne zna koji je to policajac ili policajci koji su nanijeli povrede mom branjeniku, a sigurno je da nije bio jedan", kazao je Lješković.

Ivanović je nakon privođenja zbog napada na policajce tvrdio da je policija počela da ga bije bez povoda.

Prema njegovim riječima nekoliko maloljetnih navijača sišlo na teren kako bi se pozdravili sa fudbalerima i trenerom, kao što to stalno rade, ali su u tom trenutku policajci počeli da ih prskaju suzavcem i udaraju pendrecima.

On je, kako je tada kazao, sišao sa tribina kako bi policajcima objasnio da su u pitanju maloljetnici i da ih ne udaraju i tada je dobio više udaraca palicom po glavi. Ivanović je ranije kazao da su policajci, iako je bio krvav, nastavili da ga tuku.

"Ivanović je rekao ono čega se sjeća jer je on od batina i povrede na glavi imao, kako bi to naš narod rekao, "prekid filma". Sjeća se samo batina i da je pokušao da maloljetne navijače Budućnosti izvuče iz "kandži" policije da ne bi snosili posledice. Nažalost on je podnio posledice za sve njih. Nije vidio ko ga je udario jer su policajci imali štitove", kazao je Lješković.

Ivanović je osumnjičen da je na tribinama stadiona u Nikšiću, nakon utakmice Sutjeska-Budućnost, napao policajca i određen mu je pritvor do 30 dana.

"Predali smo žalbu za produženje pritvora i ona je već upućena prema Podgorici. Nadam se, s obzirom na situaciju i da se radi o ozbiljnim povredama koje nijesu ni malo naivne, da će Viši sud imati sluha da to odmah riješi“, kazao je Lješković.

Ivanović je negirao navode optužnice tvrdeći da su policajci pretukli njega i nanijeli mu teške tjelesne porvrede i suđenje je zakazano za 9. maj u Osnovnom sudu u Nikšiću.

Lješković će u oba slučaja kao svjedoke pozvati sve navijače Budućnosti koji su bili prisutni kada se dogodio pomenuti incident, a očekuje i da budu saslušani svi pripadnici interventnih jedinica centara bezbjednosti Nikšić i Podgorica.

Nada se i da će policajcima koji su pretukli Ivanovića biti određen pritvor kao i njegovom branjeniku.

"Ne bih volio da se odjednom pojave neki dobrovoljci. Onaj ko je počinio ovakvo prebijanje definitivno ne zaslužuje da nosi policijsku uniformu, ko god da je u pitanju. Volio bih da Osnovno državno tužilaštvo reaguje na isti način na koji je reagovalo prilikom određivanja pritvora Ivanoviću koji se nalazi u pritvoru po osnovu da će ako izađe napasti policajce. U ovom slučaju i ti isti policajci bi trebalo da se nađu u pritvoru jer ako se nađu na slobodi napašće svakog navijača Budućnosti", kategoričan je Lješković.

Ivanovića su ispred tužilaštva dočekali navijači Budućunosti, koji su mu skandiranjem “Sloboda za Čaku” pružili podršku.

Bonus video: