Afera Telekom: Čađenović nije došao, suđenje odgođeno za 12. april

Optužnicom Specijalnog državnog tužilaštva Ivanović i Obradović se terete za zloupotrebu položaja, odnosno da su tokom privatizacije Telekoma iz te kompanije izvukli 2.300.000 eura kroz, kako se navodi, fiktivni ugovor sa kompanijom “Roli” o analizi regionalnog tržišta telekomunikacija
3197 pregleda 3 komentar(a)
Ivanović i Obradović, Foto: Luka Zeković
Ivanović i Obradović, Foto: Luka Zeković

Suđenje u aferi Telekom odloženo je za 12. april, zbog nedolaska specijalnog tužioca Saše Čađenovića, koji priprema završnu riječ u predmetu pokušaj terorizma.

Okrivljenima Miodragu Ivanoviću i Olegu Obradoviću će suditi specijalno vijeće kojim predsjedava sutkinja Evica Durutović u Višem sudu u Podgorici.

Optužnicom Specijalnog državnog tužilaštva Ivanović i Obradović se terete za zloupotrebu položaja, odnosno da su tokom privatizacije Telekoma iz te kompanije izvukli 2.300.000 eura kroz, kako se navodi, fiktivni ugovor sa kompanijom “Roli” o analizi regionalnog tržišta telekomunikacija.

Specijalno tužilaštvo tereti ih da su krivično djelo počinili u periodu od 27. oktobra do 28. decembra 2005. godine.

"Po prethodnom dogovoru i zajedno kao odgovorna lica u privrednim društvima i to Ivanović kao izvršni direktor preduzeća ‘Monet’, a Obradović kao predsjednik Odbora direktora preduzeća ‘Telekom Crna Gora’, s umišljajem, svjesni dvoga djela čije izvršenje su hjeli i znajući da je njihovo djelo zabranjeno, zloupotrijebili svoje službene položaje u pogledu raspolaganja tuđom imovinom i time drugome pribavili protivpravnu imovinsku korist, a preduzećima ‘Monet’ i ‘Telekom Crna Gora’ nanijeli štetu", piše u optužnici.

Dodaje se da su oni 27. oktobra 2005. godine, sa preduzećem “Rawleing Trading SA.” iz Londona zaključili ugovor o pružanju konsultantskih usluga, kojim je navodno to preduzeće obavezano da izvrši procjenu trenutne situacije u sektoru telekomunikacija u jugoistočnoj Evropi.

Objašnjava se da je sa računa "Moneta" najprije preduzeću "Rawleing" najprije preneseno 460.000, a zatim i 1.840.000 eura, iako ta kompanija nije izvršila ugovorene obaveze.

Bonus video: