Agović uhapšen, pronađene bombe, puška, ukradeni motocikl: Spriječena likvidacija?

Agovića policija označava kao bezbjednosno interesantno lice (BIL).
32105 pregleda 10 komentar(a)
Policija provjerava namjere Agovića (ilustracija), Foto: Shutterstock
Policija provjerava namjere Agovića (ilustracija), Foto: Shutterstock

Podgoričanin Saša Agović uhapšen je juče nakon što je policija pretresom stana koji koristi, pronašla tri ručne bombe, pušku i od njega oduzela ukradeni motocikl.

Iz vrha Uprave policije “Vijestima” je rečeno da provjeravaju da li je hapšenjem Agovića spriječena likvidacija.

“Za sada se tereti da je počinio krivično djelo - nedozvoljeno držanje oružja, ali se utvrđuju činjenice i okolnosti događaja, odnosno, zbog čega je Agović u stanu držao bombe i pušku i za šta je spremao ukradeni motocikl”, kazao je isti sagovornik.

Tog Podgoričanina policija označava kao bezbjednosno interesantno lice (BIL).

Zbog navodne povezanosti Agovića sa škaljarskim kriminalnim klanom, istražitelji utvrđuju da li je oružje eventualno spremano za nekog iz suprotne - kavačke ekipe.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, stan Agovićevog srodnika, koji koristi taj Podgoričanin, pretresli su inspektori Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) u sadejstvu sa kolegama iz drugih sektora.

Agović je hapšen u velikoj policijskoj akciji krajem 2017. godine, kada su inspektori u Glavnom gradu pretresli 21 stan koji koristi isto toliko bezbjednosno interesantnih lica, povezanih sa nekoliko klanova.

Tada je saopšteno da su pretresima pronašli više pištolja, nagaznih mina, kriptovanih telefona, blindiranih vozila, kamera, četiri lap topa, pancir prsluk, dva hard diska, ručnu radio vezu... Ali nijesu precizirali kod koga od tada kontrolisanih je šta pronađeno.

Rečeno je i da je akcija za cilj imala rasvjetljavanje najtežih krivičnih djela, razbojništava, podmetanja požara na vozilima...

Bonus video: