Apelacioni sud ukinuo presudu kojom je na godinu i po osuđen Jovo Martinović

Martinović je, u januaru ove godine, osuđen na godinu i po zatvora, pod optužbom da je iskorištavajući svoja poznanstva iz novinarske profesije spojio krijumčare droge, dok novinar tvrdi da je bio na novinarskom zadatku zbog koga je morao da kontaktira i ljude iz kriminalnog miljea
3889 pregleda 0 komentar(a)
Jovo Martinović, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević
Jovo Martinović, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević
Ažurirano: 25.10.2019. 12:27h

Sudije Apelacionog suda Crne Gore, kako saznaje Televizija Vijesti, ukinule su presudu podgoričkog Višeg suda, kojom je istraživački novinar Jovo Martinović prvostepeno osuđen za učestvovanje u međunarodnom švercu droge.

Presuda je ukinuta i Branki Stanišić.

Njima će biti suđeno ponovo.

Ostalim optuženima sudije Apelacionog suda su potvrdile izrečene kazne.

"Odbijaju se kao neosnovane žalbe branilaca optuženih Igora Vušurovića, Vasa Perovića, Milana Marića, Marka Šakovića i Jonuza Hadžibeti i u odnosu na ove optužene potvrđuje presuda Višeg suda u Podgorici od 15.01.2019. godine", navodi se u saopštenju Apelacionog suda.

Martinović je, u januaru ove godine, osuđen na godinu i po zatvora, pod optužbom da je iskorištavajući svoja poznanstva iz novinarske profesije spojio krijumčare droge, dok novinar tvrdi da je bio na novinarskom zadatku zbog koga je morao da kontaktira i ljude iz kriminalnog miljea.

Stanišić je bila osuđena na godinu i tri mjeseca zatvora.

Duško Martinović je ovom presudom kao organizator grupe osuđen na šest godina i tri mjeseca zatvora.

Pored dvojice Martinovića, kao članovi kriminalne organizacije osuđeni su i Igor Vušurović i Vaso Perović na dvije godine i osam, a Jonuz Hadžibeti na dvije godine i četiri mjeseca zatvora. Branka Stanišić je zbog pomaganja grupi dobila godinu i tri mjeseca, a Marko Šaković i Milan Marović godinu robije.

Svi, osim Duška Martinovića, žalili su se na prvostepenu presudu koja je razmatana sredinom septembra u Apelacionom sudu.

Bonus video: