Apelacioni sud ukinuo presudu u slučaju smrti Ivane Šoć

Kako je saopšteno iz Apelacinog suda, sudije su uvažile žalbe kako Višeg državnog tužilaštva u Podgorici i oštećene porodice Šoć i njihovog punomoćnika, tako i branioca optuženog Obradovića, advokata Zdravka Begovića
4503 pregleda 1 komentar(a)
Optuženi doktor Dragan Obradović, Foto: Savo Prelević
Optuženi doktor Dragan Obradović, Foto: Savo Prelević

Apelacioni sud Crne Gore ukinuo je presudu kojom je ljekar Dragan Obradović osuđen na godinu zatvora dok su njegove koleginice Brankica Dupanović i Bogdanka Andrić, oslobođene optužbe za nesavjesno liječenje sada pokojne Cetinjanke Ivane Šoć. Spisi predmeta vraćeni su Višem sudu na ponovno suđenje.

Kako je saopšteno iz Apelacinog suda, sudije su uvažile žalbe kako Višeg državnog tužilaštva u Podgorici i oštećene porodice Šoć i njihovog punomoćnika, tako i branioca optuženog Obradovića, advokata Zdravka Begovića.

Prvostepenu presudu u novembru prošle godine donijela sudija Višeg suda u Podgorici Vesna Moštrokol.

U obrazloženju presude navedeno je da je Obradović otpustio iz bolnice Ivanu Šoć, uprkos njenom lošem zdravstvenom stanju. Doktor je, po ocjeni suda, trebalo da ponovi laboratorijske nalaze krvi.

Ivana Šoć lijčena je na Infektivnoj klinici od 12. do 18. februara 2011, kada je otpuštena u veoma teškom stanju, da bi nepuna 24 sata nakon toga preminula na Cetinju.

Vještaci iz Zagreba ranije ove godine ocijenili da je do smrti Šoćeve došlo uslijed gripa H1N1 i oštećenja mozga i pluća i da nakon njenog otpuštanja iz bolnice, šansa da preživi u kućnim uslovima gotovo da nije postojala.

Bonus video: