Arsiću 360 eura kazne zbog prijetnji direktoru Radio Tivta

Arsić je, navodi se u presudi sutkinje Ivane Vukasović, 15. februara kod gradske kapele u Tivtu, nasrnuo na Popadića, uhvatio ga za ruku, vrijeđao ga i zaprijetio da će mu "platiti kada ode u penziju"
3474 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock

Sud za prekršeje u Kotoru proglasio je krivim i novčano kaznio biznismena iz Tivta Rada Gaga Arsića (54) zbog narušavanja javnog reda i mira i prijetnji koje je uputio direktoru Radio Tivta Draganu Popadiću.

Arsić je, navodi se u presudi sutkinje Ivane Vukasović, 15. februara kod gradske kapele u Tivtu, nasrnuo na Popadića, uhvatio ga za ruku, vrijeđao ga i zaprijetio da će mu "platiti kada ode u penziju".

Popadić je to istog dana prijavio policiji koja je prekršajno procesuirala Arsića.

Ovaj je kasnije, kako stoji u presudi koju je Sud za prekršaje donio 11. jula, u pisanoj odbrani prihvatio odgovornost za djelo koje mu je stavljeno na teret.

Arsić je sankcionisan novčanom kaznom u iznosu od 360 eura, a sud je kao olakšavajuću okolnosti uzeo u obzir njegovu raniju nekažnjavanost.

Napad na direktora Radio Tivta prije skoro pola godine osudila su novinarska udruženja, Sindikat medija i Sindikat informativne, grafičke i izdavačke djelatatnosti koji su zatražili zaštitu novinara i državnim organima poručili da se nasilje na poslenicima javne riječe neće tolerisati.

"Bez obzira što je kazna mala, neću se žaliti jer je važno da je Arsić priznao krivicu i da ga je sud proglasio krivim", prokomentarisao je presudu direktor Radio Tivta Dragan Popadić.

Bonus video: