Atlas grupa: Nezakonito pretresali već obijenu kuću Kneževića

"A da apsurd bude veći, kuća je u nadležnosti Tanje Terić, Radoja Žugića i nalogodavaca iz izvršne vlasti, koji su nezakonito oduzeli imovinu Dušku Kneževiću, pa su posle više od godinu od kako je u njihovom posjedu odlučili da pretresaju već obijenu kuću"
7366 pregleda 11 komentar(a)
Ažurirano: 05.10.2019. 11:06h

Pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja, nezakonito su pretresali već obijenu kuću Duška Kneževića koja se nalazi u Mojanovićima, saopšteno je iz Atlas grupe.

Iz Atlas grupe su kazali da je Specijalno državno tužilaštvo tražilo da Viši sud u Podgorici donese rješenje o pretresanju kuće Gorana Rakočevića u ulici Rista Stijovića broj 4 u Podgorici, koju je koristio Duško Knežević, kao i da se obavi pretres kuće u Mojanovićima bb, u Podgorici.

Kako su kazali sudija za istragu Višeg suda izjavio je neslaganje sa tim predlogom smatrajući da je bio nepotreban, ali da Vijeće Višeg suda ipak donosi rješenje da se pretresobavi.

Kneževićev advokat Zdravko Đukanović kazao je da je u petak od 13 sati i 30 minuta do 16 sati i 30 minuta časova obavljen pretres kuće u ulici Rista Stijovića broj 4 u Podgorici.

Đukanović je rekao da je tom pretresu, prisustvovao kao branilac Kneževića.

Đukanović je kazao da je prilikom pretresa policija u kući pronašla i oduzela CD i VHS kasete sa crtanim filmovima i muzikom i dokumentaciju koja je irelevantna za krivični postupak.

On je rekao da su se nakon pretresa kuće u ulici Rista Stijovića uputili u Mojanoviće radi daljeg pretresa i tog objekta.

Đukanović je kazao da su prilikom ulaska u dvorište policijski službenici specijalnog policijskog odeljenja u Podgorici uočili da je kuća obijena, odnosno da je obijeno troje vrata i da radi alarm.

"Kako je ovdje očigledno riječ o izvršenom krivičnom djelu, tražio sam da se u skladu sa zakonom obavijesti Osnovno državno tužilaštvo i služba da izvrši uviđaj sa izuzimanjem tragova krivičnog djela i da se pozove kriminalistička tehnika kako bi se uviđaj obavio na zakonit način", izjavio Đukanović.

Iz Atlas grupe navode da su policijski službenici specijalnog policijskog odjeljenja pozvali Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici, dežurnu službu policije i kriminalističku tehniku radi obavljanja uviđaja u skladu sa zakonom.

Navodi se da su oko 17 sati i 45 minuta policijski službenici i uviđajna ekipa su započeli sa fotografisanjem lica mjesta i počeli da vrše uviđaj.

"Nakon što su fotografisali obijena vrata i kada su trebali da uđu u kuću i nastave sa uviđajem, specijalnom policijskom odeljenju je iz SDT Crne Gore naloženo da se nastavi pretres, odnosno da se uviđaj ne vrši", kazali su iz Atlas grupe.

Đukanović je rekao da ih je kao branilac Kneževića upozorio da je riječ o nezakonitom postupanju i da to što rade predstavlja drastičan vid zloupotrebe.

Đukanović je kazao da je instistirao da se uviđaj obavi na način koji predviđa zakon u skladu sa policijskim ovlašćenjima, pravilima kriminalističke tehnike i pravilima službe, na pravilan i zakonit način koji je dobro poznat svim prisutnim policijskim službenicima.

"Skrenuo sam im pažnju, da je obaveza svih učesnika u krivičnom postupku da postupaju zakonito, te da ukoliko ne izvrše uviđaj onako kako to predviđaju pozitivnopravni propisi, da ja neću prisustvovati nezakonitom pretresu. Njihov odgovor je bio da moraju da rade kako im naloži SDT Crne Gore, nakon čega sam ja napustio kuću u Mojanovićima", istakao je Đukanović.

Iz Atlas grupe navode da kuća u Mojanovićima već duže od godinu nije u posjedu Duška Kneževića.

"A da apsurd bude veći, kuća je u nadležnosti Tanje Terić, Radoja Žugića i nalogodavaca iz izvršne vlasti, koji su nezakonito oduzeli imovinu Dušku Kneževiću, pa su posle više od godinu od kako je u njihovom posjedu odlučili da pretresaju već obijenu kuću", naveli su iz Atlas grupe.

Đukanović je poručio da će se još jače suprostaviti svakom i nezakonitom postupanju i da se na bezakonju i samovolji ne može graditi pravni sistem.

On je rekao da je uvjeren da će oni koju su naložili nezakonito postupanje vrlo brzo doći na udar zakona.

"U narednom periodu odbrana će podnijeti krivične prijave zbog ovakvog nezakonitog postupanja protiv nalogodavaca iz SDT i odgovornih lica Atlas banke u stečaju i Centralne banke Crne Gore", saopštio je Đukanović.

Bonus video: