Automat pronašli, traže pomagače iz džipa? (VIDEO)

Reporterima Vijesti saopšteno je da “nisan” traže, jer je viđen na mjestu pucnjave, ali i kako neposredno prije toga - kruži tim zetskim naseljem.
41397 pregleda 20 komentar(a)
Ažurirano: 29.01.2020. 19:27h

Policijski inspektori tragaju za džipom “nisam x trail”, zbog pretpostavke da su u njemu bile osobe koje su pomagale napadačima na Igora Krstovića (35), saopšteno je nezvanično “Vijestima” iz Uprave policije.

Taj Zećanin izrešetan je juče hicima iz automatske puške u naselju Balijače, oko 15 časova dok je džipom “mercedes” prilazio porodičnoj kući.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, on je na tom putu morao da uspori automobil zbog pružnog prelaza - što su iskoristili napadači i ka njemu ispalili 20-ak hitaca, takođe iz vozila...

Reporterima Vijesti saopšteno je da “nisan” traže, jer je viđen na mjestu pucnjave, ali i kako neposredno prije toga - kruži tim zetskim naseljem.

“Ima više prostrelnih rana u predjelu grudi, abdomena i natkoljenice”, saopšteno je juče nezvanično iz Kliničkog centra, nedugo nakon što je ranjeni primljen u tu ustanovu. Krstović je juče operisan.

Direktor Urgentnog bloka Kliničkog centra, dr Nermin Abdić, kazao je danas "Vijestima" da je Krstović i dalje životno ugrožen, i da je smješten na odjeljenju Intenzivne njege.

On je bio sam u automobilu u vrijeme kada je napadnut stotinjak metara od kuće, a do Kliničkog centra odvezao ga je prijatelj, rečeno je nezvanično “Vijestima”.

ZAPALJEN AUTOMOBIL

Sat nakon što je tridesetpetogodišnjak pogođen mecima iz vatrenog oružja, istražitelji su na Kakarickoj gori pronašli zapaljeni automobil, za koji, saopštili su, pretpostavljaju da je korišćen u napadu.

Uviđaj je završen oko 19 sati, a istražitelji će posao nastaviti danas u Forenzičkom centru. Pored starog strelišta, reporteri “Vijesti” zatekli su ostatke “golfa” totalno uništenog u požaru.

Forenzičari su na analizu odnijeli neke stvari pronađene u tom vozilu.

Prema nezvaničnim informacijama, pronađena je automatska puška “M70” iz koje je pucano na Krstovića.

Na mjestu gdje je zapaljeno vozilo bili su načelnik Centra bezbjednosti Podgorica Milovan Pavićević, kao i šef Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala Zoran Lazović, sa saradnicima...

U ŠKALJARSKOM KLANU?

Više nezvaničnih izvora “Vijesti”, saopštilo je da je Krstović bio blizak škaljarskom kriminalnom klanu.

Prije dvije godine, policajci su od njega privremeno oduzeli dva skupocjena automobila - “BMW” i “mini moris”, 182.450 eura, mačetu, kupoprodajne ugovore, kriptovane telefone... Iz Uprave policije tada su saopštili da je Krstović bezbjednosno interesantna osoba i da je njegova kuća pretresena u nastavku borbe protiv organizovanih kriminalnih grupa. Osim toga, od Zećanina su tada oduzeli metalni boks, dva noža na preklapanje, biber sprej, fasciklu sa više kupoprodajnih ugovora čiji su predmet nepokretnosti...

On je bio dio ekipe koja je krajem juna 2017. godine, u buvanskoj diskoteci “Trokadero” maltretirala poznatog crnogorskog sportistu i sina jednog od najviših Vladinih funkcionera. Ista ekipa nakon tog incidenta nasrtala je na policiju, ali zbog toga niko nije procesuiran, saopšteno je tada nezvanično.

Pripadnici specijalne policije nekoliko dana kasnije, ušli su u tu diskoteku i pretresli grupu u kojoj su bili Krstović, Milić Minja Šaković... ali ništa od nedozvoljenih predmeta nisu pronašli.

Bonus video: