Bakrač pregovara o visini kazne

Tu informaciju “Vijestima” je potvrdio jedan od njegovih pravnih zastupnika, advokat Zoran Piperović
8354 pregleda 4 komentar(a)
Optuženi nakon hapšenja, Foto: Savo Prelević
Optuženi nakon hapšenja, Foto: Savo Prelević

Podgoričanin Danko Bakrač pregovara sa Višim državnim tužilaštvom o sklapanju sporazuma o priznanju krivice, nakon što je uhapšen pa optužen za šverc oko 200 kilograma marihuane.

Tu informaciju “Vijestima” je potvrdio jedan od njegovih pravnih zastupnika, advokat Zoran Piperović.

Suđenje Bakraču u podgoričkom Višem sudu juče je odloženo.

Novi glavni pretres, objasnio je Piperović, zakazan je za 7. oktobar.

Bakrač je uhapšen u januaru, a četiri mjeseca nakon toga i njegov saradnik Podgoričanin Dejan Vukmirović (38). I on je obuhvaćen optužnicom.

U tadašnjem saopštenju policije piše da su njih dvojica zajedno utovarili marihuanu u vozilo kojim je Bakrač upravljao.

“Sa namjerom da ovu drogu stave u promet. Droga je 13. januara 2019. godine otkrivena u vozilu kojim je upravljao D. B. koji je bježao policiji. Nakon kraće potjere za vozilom, kojom prilikom je D. B. više puta ostvario kontakt sa službenim policijskim vozilom u cilju onesposobljavanja službenog vozila u potjeri, a pri čemu je nastala totalna šteta na oba vozila, došlo je do prevrtanja vozila kojim je upravljao D. B.”, navodi se u tekstu.

Iz Uprave policije tada su obavijestili javnost da su osumnjičeni Bakrač i dva policijska službenika prilikom potjere zadobili lakše tjelesne povrede, nakon čega je taj Podgoričanin uhapšen.

Vukmirović se sumnjiči da je nakon što je zajedno sa Bakračem utovario drogu u njegovo vozilo “nissan terrano”, nadgledao da li ima policije na regionalnom putu Ada Bojana - Ulcinj, krećući se ispred njega svojim automobilom “škoda oktavia”.

Bonus video: