Bećirović hapšen po Katnićevom nalogu

Bećirović je pušten na slobodu, ali juče niko od nadležnih nije odgovorio Vijestima na pitanje - šta mu se stavlja na teret i zašto je uhapšen po nalogu specijalnog, a saslušan kod lokalnog tužioca
37260 pregleda 19 komentar(a)
Zoran Bećirović (arhiva), Foto: Savo Prelević
Zoran Bećirović (arhiva), Foto: Savo Prelević

Biznismen Zoran Ćoćo Bećirović uhapšen je prekjuče po nalogu glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, potvrđeno je Vijestima iz više pouzdanih izvora.

Prema istim informacijama, on je juče pušten na slobodu, jer sudija nije odredio njegovo zadržavanje.

Sagovornik Vijesti tvrdi da je Bećirović sinoć saslušan u podgoričkom Osnovnom državnom tužilaštvu.

Niko od nadležnih, međutim, nije odgovorio na pitanje - šta mu se stavlja na teret i zašto je uhapšen po nalogu specijalnog, a saslušan kod lokalnog tužioca.

Bećirović se sinoć oko 20 časova javio na telefonski poziv novinarke Vijesti, ali je negirao da je uhapšen.

“Lažu”, rekao je i predložio da razgovor, zbog njegovih obaveza, nastave sjutra. Prethodno, jedan od njegovih pravnih branilaca, kazao je da je u inostranstvu i da o eventualnom hapšenju svog klijenta ne zna ništa.

Bećirović je prijatelj predjsednika Crne Gore Mila Đukanovića.

U žižu javnosti ponovo je dospio nedavno, kada su iz MANS-a objelodanili da je predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica dio svoje imovine prodala njemu - porodičnom prijatelju.

Iz te nevladine organizacije saopštili su da je to urađeno kroz kompleksnu strukturu domaćih i offshore kompanija i optužili Medenicu da je prekršila zakon, jer te transakcije nije prijavila Agenciji za sprečavanje sukoba interesa.

“Takve šeme predstavljaju školski primjer pranja novca kroz trgovinu nekretninama, što bi bivša Vrhovna državna tužiteljka i predsjednica Vrhovnog suda u trećem mandatu morala da zna”, naveli su iz MANS-a.

Medenica je odgovorila da je sve radila transparentno i po zakonu: “Nasuprot tendencioznom zaključku NVO MANS, raspolaganjem imovinom, odnosno prodajom nepokretnosti, nije došlo do uvećanja imovine, već je došlo do pretvaranja nepokretnih sredstava u novčana, a imovina je ostala ista”, saopštila je između ostalog Medenica. Vijesti nemaju informaciju da je hapšenje Bećirovića na bilo koji način povezano sa tim slučajem.

Bonus video: