Berane: 11 vozača koji su završili u zatvoru kažnjeni do 700 eura

“Slobode je lišeno 11 vozača od kojih je jedan vozač odbio alkotestiranje. Dva vozača su imala preko dva grama u organizmu i sedam vozača od jedan do dva miligrama alkohola u organizmu, dok su ostali vozači imali ispod jedan gram alkohola u organizmu”, saopštili su iz beranske saobraćajne policije
5148 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Vesko Belojević
Ilustracija, Foto: Vesko Belojević

Za samo 15 dana u februaru, otkada je stupio na snagu novi Zakon o bezbjednosti saobraćaja na putevima, na području Berana čak 11 vozača je kažnjeno zatvorskom kaznom od 15 dana zbog vožnje u alkoholisanom stanju.

Iz saobraćajne policije Centra bezbjednosti (CB) Berane saopšteno je da su ovi vozači, pored zatvorske kazne, kažnjeni i novčano u iznosima od 250 do 700 eura, zabranom upravljanja motornim vozilom i izricanjem kaznenih bodova.

Policija je u ovom periodu alkotestirala 70 vozača od kojih je 24 bilo pod dejstvom alkohola.

“Slobode je lišeno 11 vozača od kojih je jedan vozač odbio alkotestiranje. Dva vozača su imala preko dva grama u organizmu i sedam vozača od jedan do dva miligrama alkohola u organizmu, dok su ostali vozači imali ispod jedan gram alkohola u organizmu”, saopštili su iz beranske saobraćajne policije.

Iz saobraćajne policije Centra bezbjednosti Berane saopšteno je da su se tokom prošlog mjeseca, na području naše opštine, dogodile četiri saobraćajne nezgode, u kojima nije bilo povrijeđenih lica.

Oni su dodali da je kontrolisano 879 vozila i vozača, od čega su 64 vozila bila tehnički neispravna i ona su isključena iz saobraćaja.

“Izdato je 610 prekršajnih naloga i 30 prekršajnih prijava. Službenici saobraćajne policije CB Berane će i tokom marta vršiti pojačanu kontrolu vozača koji upravljaju pod dejstvom alkohola u organizmu i opojnih droga ili psiho-aktivnih supstanci, prekoračenja brzine, upravljanja neregistrovanim vozilom, bez položenog vozačkog ispita kao i nepropisno parkiranje u užem dijelu grada, koje će se sprovoditi kroz lokalne akcije pojačane kontrole saobraćaja”, upozoreno je iz saobraćajne policije Centra bezbjednosti Berane.

Bonus video: