Bolje klanovi kriju tragove, nego što ih tužioci nalaze

Vještačenja tragova, listing komunikacija, ali i ništa što su tužioci i policajci radili minulu godinu, nije im pomoglo da otkriju ko je ispod “BMW-a” Dražena Čađenovića (31) postavio, a potom i aktivirao eksplozivnu napravu kojom je taj Podgoričanin ubijen
7113 pregleda 3 komentar(a)
Uviđaj nakon ubistva Čađenovića, Foto: Savo Prelević
Uviđaj nakon ubistva Čađenovića, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.05.2019. 08:19h

Vještačenja tragova, listing komunikacija, ali i ništa što su tužioci i policajci radili minulu godinu, nije im pomoglo da otkriju ko je ispod “BMW-a” Dražena Čađenovića (31) postavio, a potom i aktivirao eksplozivnu napravu kojom je taj Podgoričanin ubijen.

“U Višem državnom tužilaštvu u Podgorici formiran je i predmet protiv NN izvršilaca krivičnog djela ubistvo na štetu D.Č. i u toku izviđaja obavljen je uviđaj na licu mjesta, donijeta naredba o obdukciji tijela, kao i naredba za vještačenja svih tragova pronađenih na licu mjesta, te zatražena analiza listinga komunikacija, a izvršena vještačenja i druge preduzete radnje nisu dale rezultate u rasvjetljavanju ovog krivičnog djela”, odgovorila je “Vijestima” portparolka tog tužilaštva, tužiteljka Lepa Medenica.

Nije precizirala koja količina i vrsta eksploziva je bila u napravi kojom je Podgoričanin ubijen 29. marta 2018. godine oko 19 sati u garaži na Rimskom trgu u Podgorici.

On je likvidiran u ratu crnogorskih kriminalnih klanova, u kom je život izgubilo više od 30 ljudi.

Nakon ubistva iz Uprave policije nezvanično su kazali “Vijestima” da je bomba postavljena pod njegov blindirani automobil najvjerovatnije aktivirana daljinskim upravljačem, dvadesetak sekundi nakon što je Čađenović vozilom ušao u podzemnu garažu.

Tada su rekli i da vjeruju da je ubica pratio Čađenovića, čija porodica je nedugo prije eksplozije izašla iz vozila. Silina detonacije više od pet metara odbacila stražara koji je radio na rampi garaže.

Navodno, tog dana nekoliko sati proveo je u društvu Milića Minje Šakovića, visokopozicioniranog člana podgoričkog ogranka škaljarskog kriminalnog klana.

Prema policijskim informacijama, Čađenović, koji je bio u kumovskim odnosnima sa članovima kavačkog kriminalnog klana sada pokojnim Vladimirom Roganovićem i njegovim bratom od strica Duškom, par godina prije ubistva pripadao je njima suprotstavljenom klanu kojim od pogibije Luke Đurovića navodno rukovodi Baranin Alan Kožar.

Čađenović i braća Roganović bili su optuženi za ubistvo navijača “Crvene zvezde” Marka Vesnića. Apelacioni sud je u oktobru 2014. godine potvrdio prvostepene oslobađajuće presude njemu i Vladimiru, a Duško je osuđen na osam godina zatvora.

Bonus video: