Borović: Postupak protiv Šaranovića vođen pristrasno, okrivljeni nije imao nikakve šanse

Borović je naveo da nakon otkrića istraživačkog centra MANS-a "postaje jasno zbog čega se čitav dosadašnji krivični postupak odvijao pristrasno, na štetu okrivljenog Šaranovića".
8886 pregleda 1 komentar(a)
Marko Šaranović, Foto: Savo Prelević
Marko Šaranović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.10.2019. 21:32h

Advokat Borivoje Borović, branilac Marka Šaranovića, osuđenog za ubistvo Dragana Bećirovića, saopštio je da je postupak protiv njegovog klijenta vođen pristrasno.

"Da su tvrdnje odbrane okrivljenog Marka Šaranovića bile tačne, nedvosmisleno proizlazi nakon saznanja koja su u javnost dospjela prethodnih dana, a koja se tiču poslovnih i privatnih veza između predsjednice Vrhnovnog suda Crne Gore Vesne Medenice i biznismena Zorana Bećirovića, navodi se u saopštenju advokata Borovića.

Advokat je naveo da se radi o pristrasnom vođenju postupka, "koje ima svoj uzrok u pritisku na postupajuće pravosudne organe".

"Jasno je da brojnost i ozbiljno povreda prava okrivljenog od strane strane, kako Višeg suda, pojedinih sudija Apelacionog suda, policijskih službenika, tako i Višeg tužilšatva, ne može da bude rezultat njihovog nepoznavanja prava, niti posljedica nekakvog slučaja", piše u saopštenju.

Borović dodaje da nakon otkrića istraživačkog centra MANS-a "postaje jasno zbog čega se čitav dosadašnji krivični postupak odvijao pristrasno, na štetu okrivljenog Šaranovića".

"U ovakvoj atmosferi okrivljeni Šaranović Marko nije imao nikakve šanse, te je ponovo osuđen prvostepenom presudom, ovaj put na kaznu zatvora od 12 godina. Na prvostepenu presudu odbrana okrivljenog je izjavila, žalbu te se uskoro očekuje sjednica Vijeća Apelacionog suda Crne Gore povodom izjavljenih žalbu", navodi advokat.

Marko Šaranović je početkom maja, u ponovljenom sudskom postupku, osuđen na 12 godina zbog ubistva Dragana Bećirovića.

On je, kako se navodi u optužnici, kao saizvršilac počinio teško ubistvo, jer je sa jednim ili više, sačekao Bećirovića i napao ga.

Sudija Predrag Tabaš tada je u kratkom obrazlozenju presude rekao da nije utvrđeno da je Šaranovic pucao u Bećirovića, već da je pronašao jednog ili više koji će da napadnu Bećirovića.

Prethodnom prvostepenom presudom Šaranović je osuđen na 14 godina zatvora, ali je Apelacioni sud ukinuo ovu odluku.

Bonus video: