Budva: Na udaru pretresa ista ekipa

Policijska kontrola preksinoć je izvršena i u jednom lokalu u centru Budve 50 metara od Staroga grada, kada su pripadnici Posebne jedinice iz kafea odveli šest osoba
9322 pregleda 2 komentar(a)
Nijesu našli ništa: Pretres  ispod starogradskih zidina, Foto: Shutterstock
Nijesu našli ništa: Pretres ispod starogradskih zidina, Foto: Shutterstock

Grupa mještana iz Budve i Pržna, koji se u policijskoj evidenciji vode kao bezbjednosno interesantne osobe, bila je preksinoć ponovo na udaru pripadnika Odsjeka za posebnu operativnu podršku u Sektoru za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Inspektori u civilu, njih više od deset, opkolili su grupu mještana koja je sjedjela na terasi popularnog lokala ispod starogradskih bedema, nakon čega je uslijedio detaljni pretres. Očevici kažu da je pretres trajao desetak minuta i samo su oni bili meta inspektora, dok su drugi gosti na terasi posmatrali akciju.

Ista grupa u proteklih mjesec kontrolisana je više puta, posljednji put inspektori istog odsjeka su ih pretresli prije sedam dana oko 22 časa dok su sjedjeli na plazi hotela Maestral u Pržnu.

Ni tada kod njih nije ništa pronađeno, niti su privođeni u stanicu policije.

Slična akcija bila je prije 20 dana kada je ista grupa mladića pretresena na plaži Mogren i u Pržnu. Policijska kontrola preksinoć je izvršena i u jednom lokalu u centru Budve 50 metara od Staroga grada, kada su pripadnici Posebne jedinice iz kafea odveli šest osoba. Oni su, kako je “Vijestima” potvrđeno, odvedeni u stanicu policije, te nakon uzetih izjava su pušteni.

Policija u Budvi svakodnevno vrši kontrole na svim prometnim pozicijama u gradu, a pripadnici Posebne jedinice raspoređeni su na gradskom šetalištu u blizini otvorenih šankova, gdje se nerijetko događaju tuče pripitih turista.

Bonus video: