Četvoro uhvaćeno u krivolovu na Skadarskom jezeru

"Oduzeta su dva plovila, dva vanbrodska motora, dvije akumulatorske baterije, električni prevarač, plinska lampa, plinska boca, osti i 35 kilograma ribe", navode iz NPCG
7466 pregleda 2 komentar(a)
Četvoro uhvaćeno u krivolovu, Foto: NPCG
Četvoro uhvaćeno u krivolovu, Foto: NPCG

Direktor Nacionalnog parka Skadarsko jezero, Nenad Ivanović, organizovao je sinoć u noći između 24 . i 25. januara vanrednu akciju u cilju suzbijanja nelegalnih aktivnosti na teritoriji parka, prilikom čega su četiri osobe zatečene u nelegalnom izlovu ribe u rejonu Gostiljske rijeke, saopšteno je iz Nacionalnih parkova Crne Gore (NPCG).

U akciji je, kako navode, pored zaposlenih u NP učestvovao i pripadnik Uprave policije, dok je, ističu iz NPCG, uspješnoj realizaciji akcije veliki doprinos dao i Monitoring centar i termalna kamera uz pomoć kojih su locirane osobe zatečene u nelegalnim aktivnostima.

NPCG
Oduzet čamac(Foto: NPCG)

"Od četiri lica oduzeta su dva plovila, dva vanbrodska motora, dvije akumulatorske baterije, električni prevarač, plinska lampa, plinska boca, osti i 35 kilograma ribe. Lica zatečena u nezakonitom izlovu ribe predata su na dalje postupanje nadležnim državnim organima", navode iz NPCG.

NPCG
Oduzeti predmeti(Foto: NPCG)

Podsjećaju da je shodno Naredbi Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja o ribolovnim zabranima, lovostaju i minimalnim veličinama riba i drugih vodenih organizama ispod kojih je zabranjen ulov, od 21. januara na Skadarskom jezeru zabranjen ulov svih vrsta riba i drugih vodenih organizama, do poboljšanja hidroloških prilika.

Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore uspostavilo je i Call centar kako bi, kako navode, omogućili savjesnim građanima da prijave nelagne aktivnosti u parkovima. Građani putem poziva na broj telefona 067/000-825 mogu tokom 24 časa prijaviti sve uočene nelegalne aktivnosti.

NP Skadarsko jezero apeluje na sve korisnike prostora da se odgovorno odnose prema vrijednostima tog zaštićenog područja.

Bonus video: