"Dan": Sokovića sumnjiče za nabavku 18 tona kokaina

Sokovićevo ime navodno je pomenuo jedan od članova posade, porijeklom iz Južne Afrike
14276 pregleda 5 komentar(a)
Goran Soković, Foto: Savo Prelević
Goran Soković, Foto: Savo Prelević

Američki istražitelji provjeravaju operativne informacije o navodnom učešću Pljevljaka Gorana Sokovića u nabavci kokaina koji je pronađen na brodu u Filadelfiji, piše list "Dan".

Sokovićevo ime navodno je pomenuo jedan od članova posade, porijeklom iz Južne Afrike.

"Dan" piše da istražitelji još uvijek nemaju čvrste materijalne dokaze da bi raspisali potjernicu za Sokovićem, već se provjeravaju tragovi sa broda koji će biti upoređeni sa DNK Pljevljaka.

Prema pisanju američkih medija, istraga o švercu 18 tona kokaina zaplijenjenih i Filadelfiji i dalje traje, a američki istražitelji došli su do podataka da postoji velika sumnja da je jedan od pomoraca sa broda uspio da izbjegne hapšenje.

Soković je optužen da je uz Darka Šarića bio glavni organizator koji je davao naređenja i organizovao transport kokaina.

Do Sokovićevog imena BIA je došla tokom prisluškivanja telefonskih razgovora koje je sa njim vodio Dragan Tošić, glavni za slovenački dio grupe.

Goran Soković je bio uhapšen 7. februara 2010. u Crnoj Gori po poternici iz Srbije, ali je pušten nakon četiri dana, jer tada nije postojao sporazum o izručenju između Srbije i Crne Gore.

Crnogorsko tužilaštvo je tada tražilo od srpskog Tužilaštva za organizovani kriminal da dostavi sve dokaze. Iz srpskog tužilaštva su odgovorili da bi dostavljanje svih dokaza u toj ranoj fazi ugrozilo dalju istragu.

Soković je trenutno u bjekstvu.

Bonus video: