Milošević: Nemam veze sa ubistvom Kruščića i ranjavanjem Olivere Lakić

Dvadesestak pripadnika Protivterorističke jedinice naoružanih dugim cijevima i pripadnici Interventne jedinice opkolili su zgradu tužilaštva sa svake strane uoči saslušanja
37786 pregleda 15 komentar(a)
Jake mjere obezbjeđenja, Foto: Savo Prelević
Jake mjere obezbjeđenja, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.11.2019. 19:21h

Mario Milošević negirao je izvršenje krivičnih djela koja mu se stavljaju na teret.

U februaru 2019. policija je saopštila da su protiv njega podnijeli krivičnu prijavu zbog ubistva Kruščića 21. maja 2018, ali i zbog sumnje da je član kriminalne grupe Filipa Bešovića, odgovorne za ranjavanje novinarke “Vijesti” Olivere Lakić 8. maja 2018. godine.

Rekao da ne poznaje nikog od osumnjičenih članova kriminalne grupe, a da Filipa Bešoviča čak ni iz novina nije mogao da prepozna, kazao je "Vijestima" zastupnik porodice ubijenog Kruščića, advokat Damir Lekić.

"Rekao je da Kruščića poznaje kao dobrog ugostitelja, a da Oliveru Lakić zna samo po dobru. Nije htio da odgovara ni na čija pitanja, čak ni na pitanja svog branioca... iako su mu tužioci predočili konkretne dokaze koji ga kompromituju, tvrdio je da nema veze ni sa jednim od ta dva krivična djela. Da ponovim, u tih tri-četiri rečenice koje je izgovorio u svojoj odbrani, negirao je sve što mu se stavlja na teret", rekao je Lekić.

Odgovarajući novinarima, objasnio je da Miloševića tužioci nisu saslušavali za ubistvo Radomira Đuričkovića, za šta se takođe sumnjiči.

Lekić je kazao da je Milošević u Tužilašvu objasnio da se krio zbog zatvorske kazne na koju je osuđen zbog nelegalnog držanja oružja.

Milošević je uveden uz jake mjere obezbjeđenja u zgradu Višeg državnog tužilaštva, gdje je saslušan.

Dvadesestak pripadnika Protivterorističke jedinice naoružanih dugim cijevima i pripadnici Interventne jedinice opkolili su zgradu tužilaštva sa svake strane.

Milošević je 5. novembra izručen Crnoj Gori sa Kosova, gdje je uhapšen 18. jula prošle godine.

Tužilaštvo ga sumnjiči da je 21. maja 2018. godine na Starom aerodromu ubio podgoričkog ugostitelja.

Galerija

Bonus video: