Danilovgrađani osumnjičeni za šverc droge

Sumnja se da je J.S. početkom 2016. do aprila 2019. godine formirao kriminalnu grupu koju su činili B.R, R.M, B.B. i K.M, kao i druga za sada neidentifikovana lica, a koja je za cilj imala, sumnja se, vršenje krivičnih djela radi sticanja nezakonite dobiti i moći
7999 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock

Policija je u koordinaciji i po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, uhapsila Danilovgrađane J.S. (50), B.B. (44) i K.M. (49), zbog sumnje da su izvršili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"Osim toga, dva lica, B.R. (42) i R.M. (36), koja su osumnjičena za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije su trenutno nedostupna nadležnim organima Crne Gore jer se nalaze u zatvoru u Republici Albaniji zbog krivičnog djela iz oblasti krijumčarenja droga", saopšteno je iz Uprave policije.

Sumnja se da je J.S. početkom 2016. do aprila 2019. godine formirao kriminalnu grupu koju su činili B.R, R.M, B.B. i K.M, kao i druga za sada neidentifikovana lica, a koja je za cilj imala, sumnja se, vršenje krivičnih djela radi sticanja nezakonite dobiti i moći.

"Pri čemu je svaki član kriminalne organizacije imao unaprijed određen zadatak i ulogu, a djelovanje kriminalne organizacije je planirano na duži vremenski period uz primjenu tačno određenih pravila unutrašnje kontrole i discipline pripadnika kriminalne organizacije. Djelovanje kriminalne organizacije je planirano i sprovođeno u međunarodnim razmjerama pri čemu su svi uračunljivi i svjesni svoga djela, htjeli njegovo izvršenje i znali da je njihovo djelo protivpravno i zabranjeno", navodi se u saopštenju.

J.S. je, sumnja se, radi realizacije kriminalnog plana – vršenja krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, odredio da sam ili preko posrednika "vrbuje" pripadnike kriminalne organizacije, planira izvršenje krivičnih djela u budućnosti, daje naredbe i uputstva pripadnicima kriminalne organizacije za izvršenje krivičnih djela, da obezbjeđuje novac i vozila opremljena tajnim pregradama i bunkerima i bezbjedne lokacije za prijem, skladištenje, a zatim utovar u teretna vozila i dalju distribuciju opojne droge marihuana u količinama od po više stotina kilograma.

"Ostali članovi kriminalne organizacije B.R, R.M, B.B i K.M, imali su, kako se sumnja, zadatak i ulogu da postupaju po naredbama i uputstvima organizatora kriminalne organizacije, da obezbjeđuju bezbjedne i tajne lokacije, da pružaju logistiku prilikom prijema i skladištenja, a zatim i dalje distribucije opojne droge - marihuane i njenog neovlašćenog prenosa – prevozom na unaprijed određene lokacije po naređenju organizatora".

Policija je, kako je saopšteno, protiv J.S. Specijalnom državnom tužilaštvu podnijela krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Ostala lica, B.R, R.M, B.B. i K.M, su procesurana zbog sumnje da su počinila krivična djela stvaranje kriminalne organizacije.

Bonus video: