Daniloviću tri godine robije za nesreću na Velikoj plaži

U optužnici se navodilo i da je okrivljeni skuterom upravljao suprotno pravilniku i da se nije kretao sigurnosnom brzinom da bi mogao preduzeti pravilnu i efikasnu radnju koja bi spriječila sudar
7519 pregleda 5 komentar(a)
Velika plaža (Ilustracija), Foto: Samir Adrović
Velika plaža (Ilustracija), Foto: Samir Adrović

Pljevljak Srđan Danilović osuđen je na tri godine zatvora zbog pomorskog udesa na Velikoj plaži u Ulcinju prošle godine, kada su smrtno stradali slovenački državljani Zejnepe Izahiri (35) i njen desetogodišnji sin Y. I. a teže tjelesne povrede zadobili Izahirina kćerka J. I. (13) i njen suprug Petrit Izahiri (36).

“Vijesti” saznaju da je prvostepenu presudu Daniloviću, koji se teretio da je počinio teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja, izrekla sutkinja Osnovnog suda u Ulcinju Sanja Mirović.

Prema optužnici, Danilović je 24. jula u 13.45 časova na oko 500 metara od obale, upravljajući skuterom marke „sea doo” koji je vukao takozvanu “bananu“ sa Slovencima, u jednom momentu izgubio kontrolu nad plovilom, što je dovelo do sudara sa brodićem “Suka 2”, vlasnika Ulcinjanina A. S. koji je prevozio turiste od Male do Veike plaže.

Ekipa hitne pomoći stigla je na lice mjesta vrlo brzo, doktori su pokušali reanimaciju majke i sina, ali su na kraju mogli samo da konstatuju smrt. Pljevljak na sudu nije sporio odgovornost za tragediju, ali je tvrdio da mu je u trenutku nesreće otkazao skuter.

Vještak je tada negirao da je došlo do greške u upravljaču, već da su nagli manevri uzrok gubitka kontrole nad plovilom i tragedije.

U optužnici se navodilo i da je okrivljeni skuterom upravljao suprotno pravilniku i da se nije kretao sigurnosnom brzinom da bi mogao preduzeti pravilnu i efikasnu radnju koja bi spriječila sudar.

Bonus video: