Detalji hapšenja crnogorskog državljanina u S. Makedoniji: Vozio kamion sa bananama

Osim tridesetjednogodišnjaka uhapšene su još tri osobe - vlasnik skopske firme povrća "Bankes kompani", uvoznik i krajnji primaoca tovara sa bananama, negov sin i čovjek koji je istovarivao robu, rekao je ministar unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije Naće Čulev
32656 pregleda 8 komentar(a)
U kamionu se nalazilo kilogram kokaina (Ilustracija), Foto: Shutterstock
U kamionu se nalazilo kilogram kokaina (Ilustracija), Foto: Shutterstock

Tridesetjednogodišnji crnogorski državljanin uhapšen je zbog šverca kokaina zaplijenjenog u Sjevernoj Makedoniji.

On je, prenosi Beta, vozio kamion u kom je policija pronašla kilogram kokaina.

Osim tridesetjednogodišnjaka uhapšene su još tri osobe - vlasnik skopske firme povrća "Bankes kompani", uvoznik i krajnji primaoca tovara sa bananama, negov sin i čovjek koji je istovarivao robu, rekao je ministar unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije Naće Čulev na konferenciji za novinare.

Objasnio je da se radi o međunarodnoj operaciji protv kriminalnih struktura uključenih u trgovinu drogom.

Dodao je i da je kilogram, koji je sinoć zaplijenjen u policijskoj akciji u Skoplju, dio veće količine kokaina namjenjenog Sjevernoj Makedoniji, koja je zadržana u drugoj zemlji, ali da zbog međunarodne istrage ne može da kaže o kojoj se količini i o kojoj zemlji radi.

Beta prenosi da je Čulev objasnio da je šleper sa bananama u Sjevernu Makedoniju ušao preko prelaza Ćafasan, sinoć oko devet sati.

Po dolasku u magacin u skopskom selu Krušopek, policija je započela akciju i tu pronašla sina vlasnika Bankesa, dvadesetdvogodišnjeg J. E. i 51-godišnjeg R.I. koji je istovarao robu.

Nedugo zatim, kazao je, pojavio se i vlasnik firme za voće četrdesetsedmogodišnji S. E. Čulev je naveo da je prilikom pretresa šlepera i magacina pronađeno pakovanje od kilogram kokaina, a zaplijenjeni su i mobilni telefoni, novac - 3.000 eura, 700 dolara i 188.000 denara i šleper "Iveko" sa 1.098 paketa banana.

Prema rečima ministra policije, četvorica uhapšenih muškaraca koji su zadržani u polcijskoj stanici danas će biti predati Tužilažtvu za organizovani kriminal, koje je rukovodilo akcijom od 17. do 19. febraura.

"Prve provjere pokazuju da je pravno lice, uvoznik banana Baneks, prethodno u 120 navrata izvršio uvoz voća, u najvećem djelu iz Kolumbije, a u manjem djelu iz Ekvadora", rekao je Čulev i dodao da će popodne započeti i finasijska istraga te kompanije, kao i odnos sa drugim firmama.

U međunarodnu akciju bili su uključeni i italijanska i crnogorska polcija, a banane su bile utovarene u meksičkoj luci Verakruz.

Bonus video: