DF: Nema razlike između svjedočenja Sinđelića i otpravka koji je potpisala Mugoša

"Je li moguće da je u "čojskoj i sojskoj" Crnoj Gori neoborivi dokaz "časna riječ" presuđenog ubice Saše Sinđelića"
9406 pregleda 15 komentar(a)
Andrija Mandić i Milan Knežević, Foto: Boris Pejović
Andrija Mandić i Milan Knežević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.09.2019. 19:16h

Sudeći po medijskim natpisima presuda u slučaju poznatom kao državni udar predstavlja kulminaciju jedne vulgarne farse u kojoj su ulogu sudija odglumatale Suzana Mugoša, Dragica Vuković i Vesna Pean, saopšteno je iz Demokratskog fronta.

U obrazloženju prvostepene presude u predmetu za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, u koju su “Vijesti” imale uvid, između ostalog piše da su Andrija Mandić i Milan Knežević u Rusiju 2016. godine putovali zbog potreba kriminalne organizacije i da se njihovi odlasci u Moskvu ne mogu na drugi način objasniti kada se imaju u vidu sve druge činjenice i okolnosti koje je utvrdio sud.

"Gotovo da nema razlike između svjedočenja Saše Sinđelića i pisanog otpravka koji je potpisala Suzana Mugoša, i koji će se izučavati na pravnim fakultetima kao primjer zarobljenog i korumpiranog pravosuđa. Čak i u onih nekoliko stranica koje su objavili mediji postoji niz materijalnih i proceduralnih grešaka dovoljnih ne za poništenje presude, već za krivično pravno gonjenje Suzane Mugoše, Dragice Vuković i Vesne Pean", navodi se u reagovanju DF-a.

Kako su naveli "presuda zasnovana na "časnoj riječi" Saše Sinđelića predstavlja zastiđe koje će Suzana Mugoša, Dragica Vuković i Vesna Pean nositi kao sramotni žig".

"Koji će se kao najgori vid nasljeđa preuzimati iz pokoljenja u pokoljenje. Je li moguće da je u "čojskoj i sojskoj" Crnoj Gori neoborivi dokaz "časna riječ" presuđenog ubice Saše Sinđelića, a da dokaz nisu snimci Miga Stijepovića i Nena Vujoševića u kojima se do gole kosti razobličavaju korupcija i kriminal u tužilaštvu i sudu".

Iz DF-a ističu da njihovim liderima predstavlja čast da su optuženi i presuđeni "od ovakvog ljudsko profesionalnog profila tužilaca i sudija".

"Zato DF s ponosom nastavlja svoju borbu ne odstupajući ni za pedalj od svojih ideja i načela, podsjećajući na poruke Andrije Mandića i Milana Kneževića, da svi koji su krenuli da unište njih, njihove porodice i političku ideju, moraju biti spremni na recipročan odgovor. A Mugoša, Vuković i Pean su potpuno nebitne, one su samo lutke u podzemnom pozorištu čije konce vuče Zoran Pažin po nalogu Mila Đukanovića", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: