DF pitao Stankovića: Je li Asad 2016. formirao kriminalnu organizaciju sa Šišmakovim i Popovim?

"Ukoliko Ivica Stanković ne da odgovore na postavljena pitanja, narednih dana ćemo preuzeti niz aktivnosti na raskrinkavanju ove kriminalne organizacije koju su formirali braća Đukanović, Zoran Pažin, Milivoje Katnić i određeni broj sudija iz Višeg suda", navode iz DF-a
10502 pregleda 11 komentar(a)
Lideri Fronta, Foto: Boris Pejović
Lideri Fronta, Foto: Boris Pejović

Iz Demokratskog fronta pitali su vrhovnog državnog tužioca Ivicu Stankovića da li je Džozef Asad, agent CIA-e, početkom 2016. formirao kriminalnu organizaciju sa dvojicom Rusa Eduardom Šišmakovim i Vladimirom Popovim, ali i da li su ambasade Amerike, Britanije i Izraela upoznali da su tražili pritvor za njihove državljane.

Oni su se oglasili nakon što je pojedinim medijima objavljeno da je donijeta naredba o proširenju istrage i određivanju pritvora za Džozefa Asada agent CIA ), Ladislao Karbalosa ( agent FBI ), Skot Rivas (agent FBI), Horhe Mijar ( agent FBI ), Džon Džozef di Paolo ( agent CIA), Meteos Konstantinou ( državljanin Velike Britanije), Joram Frig (državljanin Izraela), Roni Košaba Juhana al Belati ( irački državljanin), Reni Kosaba al Belati ( irački državljanin ).

"U obavezi smo da Ivici Stankoviću kao funkcionalnom staratelju Milivoja Katnića postavimo sljedeća pitanja: Da li se radi o vjerodostojnoj Naredbi o proširenju istrage? Da li je tačno da je istražni sudija Miroslav Bašović na osnovu ove Naredbe odredio pritvor petorici američkih državljana, dvojici iračkih državljana, jednom britanskom i jednom izraelskom državljaninu? Da li na osnovu ove Naredbe o proširenju istrage dolazimo do veleobrta pošto u njoj piše da je Džozef Asad ( agent CIA) početkom 2016. formirao kriminalnu organizaciju sa dvojicom Rusa Eduardom Šišmakovim i Vladimirom Popovim? Da li ste sa Naredbom o istrazi i rešenjem o pritvoru za američke, britanske i izraelske državljane upoznali partnerske ambasade ovih država? Po kom osnovu je Zoran Pažin poslao urgenciju Republici Kipru od 23.05. 2019. kojom traži ponovno izručenje Jorama Friga nakon što su kiparske vlasti odbile da ga izruče?", navode iz DF-a.

"Ukoliko su ovi objavljeni dokumenti vjerodostojni onda ispada da su agenti GRU – a zajedno sa agentima CIA, FBI, MI6 i Mosada organizovali kriminalnu grupu koja je imala za cilj rušenje ustavnog poretka u Crnoj Gori i sprečavanje ulaska u NATO. Ovoliko šizofrenosti uopšte ne čudi kad je u pitanju rad specijalnopg državnog tužilaštva, ali to ne znači da i svi treba da obolimo od identične bolesti. Zato ćemo u narednim danima ukoliko Ivica Stanković ne da odgovore na postavljena pitanja preuzeti niz aktivnosti na raskrinkavanju ove kriminalne organizacije koju su formirali braća Đukanović, Zoran Pažin, Milivoje Katnić i određeni broj sudija iz Višeg suda", zaključuje se.

Bonus video: