DF: Razgovori Kneževića i Vujoševića više nisu afera, već javna sahrana institucija

"Predlažemo da se predsjedniku Višeg suda dodijeli status svjedoka saradnika kako bi svojim svjedočenjem u potpunosti razotkrio kriminalno koruptivnu šemu na relaciji Viši sud i specijalno državno tužilaštvo"
12227 pregleda 15 komentar(a)
Milivoje Katnić i Ivica Stanković, Foto: Zoran Đurić
Milivoje Katnić i Ivica Stanković, Foto: Zoran Đurić

Novi snimak razgovora Duška Kneževića i sekretara Vrhovnog državnog tužilaštva Nenada Vujoševića još jedan je u nizu dokaza da je u crnogorskom pravosuđu ono najgore - sprega korupcije i organizovanog kriminala sa djelovima tužilaštva i sudstva, saopšteno je iz Demokratskog fronta.

Predsjednik Atlas grupe, objavio je danas novi snimak razgovora sa Vujoševićem.

"Zato s pravom postavljamo pitanje crnogorskoj javnosti, pošto su nadležne institucije mrtve, zašto je samo Neno Vujošević uhapšen, a na slobodi su još uvijek Ivica Stanković, Milivoje Katnić, Boris Savić, Lidija Vukčević, Tijana Ćoso, Blažo Jovanić, Lazar Aković i ostali zasad neotkriveni članovi organizovane kriminalne grupe za koju se sumnja da je u kontinuitetu zloupotrebljavajući službeni položaj izvršila niz krivičnih djela. Iz dosad objavljenih telefonskih razgovora jasno se zaključuje da je Neno Vujošević bio samo kurir koji se nalazi u istražnom zatvoru zbog onog što je saopštavao Dušku Kneževiću o Ivici Stankoviću, Milivoju Katniću, Borisu Saviću, Lidiji Vukčević, Tijani Ćoso, Blažu Jovaniću i Lazaru Akoviću", saopšteno je iz DF-a.

Dodaju da sada imamo sitauciju da je "Neno Vujošević u zatvoru zato što je govorio istinu, a oni preko kojih je sekretar VDT- završavao određivanje i ukidanje pritvora sad treba da sprovedu nezavisnu i efikasnu istragu protiv sebe samih".

"Zbog toga predlažemo da se predsjedniku Višeg suda dodijeli status svjedoka saradnika kako bi svojim svjedočenjem u potpunosti razotkrio kriminalno koruptivnu šemu na relaciji Viši sud i specijalno državno tužilaštvo. Ovo sa razloga jer je upravo Boris Savić prije tri dana priznao svoje kontakte sa Nenom Vujoševićem, koji u danas objavljenom razgovoru saopštava profesoru Kneževiću da predsjednik Višeg suda traži malo keša kako bi ukinuo pritvor Dejanu Sekuliću".

Iz DF-a su podsjetili javnost i na osnovu čega su u slučaju "državni udar" osuđeni njihovi lideri.

"Podsjećamo javnost da su lideri DF- a prvostepeno osuđeni na pet godina zatvora jer je Saša Sinđelić u kontrolisanom razgovoru sa Pajom Velimirovićem spominjao rakiju koja je po tumačenju Milivoja Katnića bila šifra za oružje koje je ista policija u nedostatku terorističkog, smjestila u kući na Starom aerodromu, koja je u vlasništvu visokog policijskog funkcionera Siniše Stojkovića. A u razgovoru profesora Kneževića i Nena Vujoševića jasno čujemo kako ovaj drugi traži još malo keša posle razgovora sa Borisom Savićem, ali pošto Di Kej više nema keša, onda nema ni ukidanja pritvora. Ili je po tumačenju Milivoja Katnića riječ "keš" šifra za knjigu komentara ZKP- a koje profesor Knežević treba da prouči ne bi li pravnim sredstvima obezbijedio ukidanje pritvora Dejanu Sekuliću. U svakom slučaju ovo više nije afera u pravosuđu već javna sahrana institucija kojima preko Instagrama drži opelo NATO tajkun iz Londona. Samo da odnekud nezavisna i efikasna istraga ne pokaže da je profesor Knežević ustvari jedan od trista komandosa GRU- a koji još čekaju na Zlatiboru da Paja otvori flašu rakije", zakjlučuje se u saopštenju Demokratskog fronta.

Bonus video: