Došljaku krivična prijava: Vještačenje utvrdilo da su pištolji, municija i marihuana njegovi

Iz Uprave podsjećaju da su 8. septembra prošle godine pretresom stana i drugih prostorija Došljaka u Budvi tada pronašli i oduzeli dva pištolja, municiju, kokain, marihuanu i novac za koji se sumnja da je pribavljen prodajom droge
5476 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Protiv Dejana Došljaka (43) iz Budve podnijeta je dopuna krivične prijave zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"Vještačenjem je potvrđena sumnja policijskih službenika da dva pištolja, cal. 7,65 mm, kao i osam komada municije i 65 grama marihuane, koje je policija pronašla u hodniku zgrade u kojoj D.D. stanuje, pripadaju njemu. D.D. je prethodno procesuiran krivičnom prijavom za 4,3 grama kokaina koji je tom prilikom pretresom pronađen u njegovom stanu", saopšteno je iz Uprave policije.

Iz Uprave podsjećaju da su 8. septembra prošle godine pretresom stana i drugih prostorija Došljaka u Budvi tada pronašli i oduzeli dva pištolja, municiju, kokain, marihuanu i novac za koji se sumnja da je pribavljen prodajom droge.

"Pretresom su naime u stanu pronađena dva zamotuljka praškaste materije za koju se osnovano sumnjalo da se radi o opojnoj drogi kokain, težine 4,3 grama. Pronađeni su i vaga za precizno mjerenje kao i novac za koji se osnovano sumnjalo da potiče od prodaje narkotika. U hodniku ispred stana koji koristi D.D, u ložištu peći na drva, pronađena su dva pištolja kalibra 7,65 mm sa po četiri metka u okvirima, kao i biljna materija zelene boje za koju se osnovano sumnjalo da se radi o opojnoj drogi marihuana težine 65 grama. O događaju je tada upoznat državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u koji se izjasnio da će predmetni događaj kvalifikovati nakon izvršenih vještačenja predmeta i stvari izuzetih sa lica mjesta. Nakon toga protiv D.D. je podnijeta krivična prijava zbog kokaina koji je pronađen u stanu a sada i zbog marihuane, pištolja i municije koji su pronađeni u hodniku", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: