Državljanin Crne Gore uhapšen u BiH: Oduzeto oko 100 kg droge

U saopštenju se navodi da je tokom akcije pretreseno teretno vozilo, kojim je upravljao državljanin Crne Gore, prilikom čega je otkriveno i privremeno oduzeto 100 vrećica u kojima se nalazila materija koja asocira na kanabis sativu ukupne težine oko 100 kilograma
15586 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Državljanin Crne Gore uhapšen je danas na području Trebinja u Bosni i Hercegovini (BiH), nakon što je kod njega otkriveno oko 100 kilograma droge, saopšteno je iz Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), prenose banjalučke Nezavisne novine.

"Policijski službenici SIPA danas su na području Trebinja, u saradnji sa policijskim službenicima Granične policije BiH i službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH, realizovali operativnu akciju kodnog naziva 'A1', prilikom koje su otkrili i privremeno oduzeli oko 100 kilograma opojne droge", navedeno je u saopštenju SIPA.

U saopštenju se navodi da je tokom akcije pretreseno teretno vozilo, kojim je upravljao državljanin Crne Gore, prilikom čega je otkriveno i privremeno oduzeto 100 vrećica u kojima se nalazila materija koja asocira na kanabis sativu ukupne težine oko 100 kilograma, prenose Nezavisne.

"Pored navedenog privremeno je oduzet jedan mobilni telefon sa sim karticom, teretno vozilo na kojem je bio ugrađen prepravljeni rezervoar u kojem je otkrivena droga i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku", navedeno je u saopštenju SIPA. Vozač je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo "Organizovani kriminal" i "Neovlašteni promet opojnim drogama", kazali su iz SIPA.

Nezavisne pišu da će nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA, uhapšeni biti predat postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH na dalje postupanje.

Bonus video: