Đukanović: Katnić dao instrukcije policajcima da vrše pritisak na Đurđića i Rašovića

"Optužnice su podignute samo na osnovu lažnih iskaza svjedoka - lica koja su nezakonito i bez osnova stekla status svjedoka saradnika", kazao je Kneževićev advokat
9231 pregleda 4 komentar(a)
Glavni specijalni tužilac, Milivoje Katnić, Foto: Boris Pejović
Glavni specijalni tužilac, Milivoje Katnić, Foto: Boris Pejović

Odbrana predsjednika Atlas Grupe, Duška Kneževića, Specijalnom državnom tužilaštvu u Podgorici predala je danas dopunu krivične prijave protiv Vlatka Rašovića, Đorđa Đurđića i više drugih NN izvršilaca – pripadnika policije.

Dopuna krivične prijave podnijeta je protiv Milivoja Katnića, Glavnog specijalnog tužioca, zato što je, kako je saopšteno iz Atlas Grupe, "tokom 2019. godine, sa umišljajem, svjestan svog djela i njegove protivpravnosti, iskorišćavanjem svog položaja i ovlašćenja, organizovao kriminalnu grupu čiji su pripadnici policajci, sa ciljem da vrše pritisak na nezakonit način na Đurđića i Rašovića da bi dali lažne iskaze u krivičnim postupcima koji se vode protiv Duška Kneževića pred SDT u Podgorici".

"Katnić je dao instrukcije službenicima policije da izvrše pritiske na Đurđića i Rašovića da daju lažne iskaze da bi na nezakonit način pomogli tužilaštvu da bez osnova podigne nezakonite optužnice protiv Duška Kneževića. Navedene optužnice su podignute samo na osnovu lažnih iskaza svjedoka (lica koja su nezakonito i bez osnova stekla status svjedoka saradnika)", kazao je Kneževićev advokat Zdravko Đukanović.

Odbrana traži da se "kao svjedoci ispitaju i Milo Đukanović, predsjednik Crne Gore, B.Gvozdenović iz Podgorice i da se putem video konferencije ispita oštećeni Duško Knežević."

"Odbrana Duška Kneževića očekuje hitno postupanje po navodima ove krivične prijave radi pokretanja krivičnog postupka protiv Milivoja Katnića i više drugih NN službenika policije, zbog izvršenja krivičnog djela zloupotreba službenog položaja iz člana 416 stav 3 Krivičnog zakonika Crne Gore, kao i protiv Đorđa Đurđića i Vlatka Rašovića zbog izvršenja krivičnog djela Davanje lažnog iskaza iz člana 389 stav 4 u vezi stava 1 Krivičnog zakonika Crne Gore", saopštio je Đukanović.

Bonus video: