Đurđiću status svjedoka saradnika

Tužilaštvo tereti Kneževića i njegove saradnike zbog sumnje da su za 1,9 miliona eura oštetili firmu Global karbon čiji je osnivač IBM banka, koja je bila u vlasništvu Kneževića i koja je u međuvremenu otišla u stečaj.
5871 pregleda 10 komentar(a)
Đurđić, Foto: Komnen Radević, Komnen Radević
Đurđić, Foto: Komnen Radević, Komnen Radević

Đorđe Đurđić, bivši izvršni direktor Atlas banke i jedan od najbližih saradnika predsjednika Atlas grupe, Duška Kneževića, dobio je status svjedoka saradnika u slučaju poznatom kao "Karbon", potvrđeno je agenciji Beta.

U tom predmetu Tužilaštvo tereti Kneževića i njegove saradnike Marka Nikolića, Brankicu i Biljanu Bašović zbog sumnje da su za 1,9 miliona eura oštetili firmu Global karbon čiji je osnivač IBM banka, koja je bila u vlasništvu Kneževića i koja je u međuvremenu otišla u stečaj.

Đurđić je, kako su danas objavili mediji, ispričao po čijem nalogu su obavljani sporni poslovi.

Prethodno je Đurđić potpisao sporazumno priznanje krivice u slučaju "Kaspija", odnosno u slučaju sporne garancije od 12 miliona eura koju je potpisao kao direktor Atlas banke, a na osnovu koje je arapska kompanija u sudskom postupu od banke naplatila 15 miliona eura, uključujući zatezne kamate.

To je, kako je kasnije tvrdila Centralna banka, bio jedan od razloga zašto su u Atlas banku morali uvesti stečaj.

Za krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju pristao je na kaznu od šest mjeseci koju bi izdržavao u kućnom pritvoru.

Bonus video: