Dvije osobe uhapšene zbog krivolova

Od krivolovaca su oduzeta sljedeća sredstva: motor marke Jamaha, metalni čamac, rezervoar za gorivo, sonda za izlov ribe i lampa
1726 pregleda 0 komentar(a)
Skadarsko jezero, Foto: Nacionalni parkovi Crne Gore, Nacionalni parkovi Crne Gore
Skadarsko jezero, Foto: Nacionalni parkovi Crne Gore, Nacionalni parkovi Crne Gore

Služba zaštite Nacionalnog parka Skadarsko jezero i Granična policija uhapsila je dvije dvije osobe koje su nezakonito lovile ribu u Skadarskom jezeru.

Kako je saopšteno iz NP Skadarsko jezero oko 21 sat u nedjelju primjećena su dvije osobe u nezakonitom ribolovu.

U saopštenju se navodi da su prilikom bjekstva krivolovci uspjeli da iz čamca izbace opremu za ribolov. Granična policija je pronašla sondu, dok je ostala oprema potonula u jezero.

“Shodno Zakonu o slatkovodnom ribarstvu i akvakulturi i Krivičnom zakoniku, lica su predata Osnovnom državnom tužiocu na dalje postupanje, a od krivolovaca su oduzeta sljedeća sredstva: motor marke Jamaha, metalni čamac, rezervoar za gorivo, sonda za izlov ribe i lampa”, kazali su iz granično-pomorske policije.

Iz NP apeluju na sve korisnike prostora da se odgovorno odnose prema vrijednostima zaštićenog područja i ističu da upotreba nezakonitih sredstava za lov ribe negativno utiče na očuvanje ribljeg fonda.

“Pozivamo sve odgovorne građane da svaki vid nezakonitog djelovanja prijave Službi zaštite Parka na dežurni broj 067 342”, porčili su iz NP Skadarko jezero

Bonus video: