Dvoje uhapšeno zbog podmetanja požara u Podgorici

Treći osumnjičeni se već nalazi u Istražnom zatvoru zbog drugog krivičnog djela
5448 pregleda 0 komentar(a)
Hapšenje, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock
Hapšenje, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock
Ažurirano: 14.02.2020. 11:15h

Podgorička policija uhapsila je B.S. (48) i D.A. (41) zbog sumnje da su od 19. decembra prošle, do 16. januara ove godine izazvali požare na više lokacija u glavnom gradu. Tom prilikom je, kako je saopšteno iz Uprave policije, u potpunosti uništeno ili izgorjelo pet vozila i pričinjena je veća materijalna šteta.

Zbog sumnje da je počinio krivično djelo - izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom uništenje i oštećenje tuđe stvari, krivičnom prijavom je obuhvaćen i I.G. (23) koji se već nalazi u Istražnom zatvoru zbog drugog krivičnog djela.

"Sprovodeći proaktivne istražne aktivnosti u cilju rasvjetljavanja teških krivičnih djela iz oblasti požara i eksplozija izvršenih u prethodnom periodu na teritoriji Opštine Podgorica službenici Centra bezbjednosti Podgorica obezbijedili su materijalne dokaze koji upućuju na sumnju da su B.S. (48), D.A. (41) i I.G. (23) izvršili krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom uništenje i oštećenje tuđe stvari. Ova lica su, kako se sumnja, od 19. decembra 2019. godine do 16. januara 2020. godine izazivala požare na više lokacija u Podgorici, kojom prilikom je u potpunosti uništeno ili izgorelo pet motornih vozila, čime je nastupila veća materijalna šteta", saopšteno je iz policije.

Požar su, kako se sumnja, podmetnuli u decembru 2019. godine kada su na auto placu u potpunosti uništena dva vozila.

"Zatim, ovaj auto plac takođe je bio meta podmetanja požara u avgustu 2019. godine a izvršilac je lišen slobode i nalazi se u Istražnom zatvoru. Sumnja se da su požar podmetnuli i 12. januara 2020. godine na dva vozila jednog privatnog preduzeća od kojih je jedno u potpunosti uništeno a na drugom je nastupila veća materijalna šteta, te i 16. januara 2020. godine kada je u potpunosti uništeno i vozilo u privatnom vlasništvu. Nakon kriminalističke obrade B.S. i D.A. su lišeni slobode i uz krivičnu prijavu su privedeni nadležnom državnom tužiocu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom uništenje i oštećenje tuđe stvari. Ovom krivičnom prijavom obuhvaćen je i I.G. koji se već nalazi u Istražnom zatvoru zbog drugog krivičnog djela", navode iz policije.

Policija je juče obavila prestres stana i drugih prostorija koje koristi B.S. u Podgorici kada je pronašla i oduzela 193 komada municije. Protiv njega je nadležnom državnom tužiocu podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Bonus video: