Filimanović pristao na šest mjeseci zatvora

Specijalno tužilaštvo navodi da sumnje koje ima u odnosu na Perovića proizilaze iz prikupljenih dokaza, a prije svega odbrane okrivljenog Filimanovića koji je naveo da je ,,glok 17“ kupio od N. P. a potom ga poklonio okrivljenom Peroviću
5031 pregleda 1 komentar(a)
Specijalno tužilaštvo donijelo naredbu o sprovođenju istrage, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević, Savo Prelević
Specijalno tužilaštvo donijelo naredbu o sprovođenju istrage, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević, Savo Prelević

Sudija Vesna Pean danas je u Višem sudu u Podgorici prihvatila sporazum o priznanju krivice koji je Marko Filimanović, optužen za stvaranje kriminalne organizacije i nedozvoljeno držanje oružja, zaključio sa specijalnim tužilaštvom. Za krivična djela, okrivljeni je prihvatio zatvorsku kaznu od šest mjeseci.

Osim njega, optužnicom su obuhvaćeni Nikola Perović i Saša Bulatović za nedozvoljeno držanje oružja. Prema podacima istražitelja, postoji osnovana sumnja da je pištoljem marke "glok 17" serijskog broja FTY619, koji je svjedok P.N. prodao okrivljenom Filmanoviću, a ovaj ga predao okrivljenom Peroviću, ubijen Miodrag Miodrag Kruščić.

Oni su, prema stavu specijalnog tužilaštva, organizovali kriminalnu organizaciju koja se bavila nelegalnom nabavkom oružja za potrebe druge kriminalne organizacije za vršenje najtežih krivičnih djela.

U istrazi je utvrđeno i da je ,,glok 17“ serijskog broja FTY619, svjedok u ovom postupku P. N. prodao Filmanoviću a ovaj ga predao Peroviću. Okrivljeni Perović je, kako se sumnja, imao zadatak da po nalozima i uputstvima drugih članova kriminalne organizacije, nelegalno nabavlja vatreno oružje bez prethodno pribavljenih dozvola, sa kojeg je potom uklanjao identifikacione tragove.

Specijalno tužilaštvo navodi da sumnje koje ima u odnosu na Perovića proizilaze iz prikupljenih dokaza, a prije svega odbrane okrivljenog Filimanovića koji je naveo da je ,,glok 17“ kupio od N. P. a potom ga poklonio okrivljenom Peroviću. Filimanović je istakao da o tom pištolju nije ništa znao do 12. februara kada je kod njega došao P. N. i saopštio mu da je ,,glokom 17“ koji mu je prodao počinjeno ubistvo.

Bonus video: