Tokom predstave u Baru beogradska glumica pala sa scene i slomila zadnji pršljen

Povodom povrede Radmile Tomović oglasila i uprava Barskog ljetopisa koja je objavila da se glumica osjeća dobro i da se oporavlja u bolnici u Baru
30762 pregleda 3 komentar(a)
Radmila Tomović, Foto: Facebook/Radmila Tomović
Radmila Tomović, Foto: Facebook/Radmila Tomović
Ažurirano: 14.07.2019. 15:43h

Glumica beogradskog Ateljea 212 Radmila Tomović teže je povrijeđena sinoć dok je igrala predstavu "Homo faber" na Barskom ljetopisu.

Glumica je u sali Doma kulture pala sa scene, nakon čega je hitno prebačena u barsku bolnicu.

Direktor Opšte bolnice Bar dr Dragosav Tomanović rekao je jutros "Vijestima" da je Tomović zadobila prelom zadnjeg pršljena.

"Tomović je stabilna, u toku dana ćemo je transportovati do aerodroma Golubovci, a kući u Beogradu nastaviće oporavak", kazao je dr Tomanović.

Do nesreće je došlo u momentu kada je predstava već zašla u finalnu trećinu.

U tom monentu, svjetla su bila usmjerena samo na sredinu pozornice gdje je sjedio glavni protagonista Svetozar Cvetković, dok je obod bine bio u potpunom mraku.

Publika je čula prvo kako se neko stropoštao sa bine u tom tamnom dijelu, uz lomljavu stakla, a potom i jauke iz mraka.

Kako se glavni glumac nije skoro ni pomjerao, sa glavom u rukama, večina gledalaca je pomislila da se radi o dijelu predstave, no, kada se prema pozornici zatrčala djevojka sa miks-pulta i kada su upaljena svijetla u sali, vidjelo se da nešto nije uredu.

Glumici su odmah pritrčali nekoliko barskih ljekara koji su bili u publici, pozvana je i hitna pomoć koja je trasportovala Tomović do bolnice, gdje su se uputili i uznemireni članovi beogradske pozorišne trupe i uprava Ljetopisa, a predstava je prekinuta.

Povodom povrede Radmile Tomović oglasila i uprava Barskog ljetopisa koja je objavila da se glumica osjeća dobro i da se oporavlja u bolnici u Baru.

Prema istim navodima, Tomović je u toku scenske promjene, “kada je svjetlo bilo manjeg intenziteta”, nesrećnim slučajem promašila stepenik i pala pred publiku “koja je svega par sekundi ostala na mjestima u nadi da je sve dio dobre glume”.

"Ipak brzom reakcijom ekipe, kolega, ljekara u publici i Hitne pomoći na vrijeme se reagovalo, pa je Tomovićeva danas stabilno i već u popodnevnim časovima biće na letu za Beograd, kao i njene ostale kolege. Branimir Brstina, direktor Ateljea 212 je, za lokalne medije, izjavio da je, nakon nemilog dogadjaja sinoć, situacija sa Radmilom Tomovic dobra. On je kazao da su izvještaji ljekara pokazali da se ne radi o ozbiljnoj povredi iako je izgledalo da je glumica teže povrijeđena. Radmila može da hoda, slijedi joj oporavak ali je, u svakom slučaju, u dobrim rukama i dobra su predviđanja ljekara, što je i najbitnije. Brstina je naglasio da su reakcija Službe hitne pomoći i ljekara, kao i organizacionog tima Festivala, bile brze i na zavidnom nivou", saopštili su iz Ljetopisa.

Radmila Tomović je nagrađivana srpska TV, pozorišna i filmska glumica. Najširem auditorijumu poznata je po roli Nade u popularnoj TV seriji “Lisice” s početka ovog vijeka, a u matičnoj kući, Ateljeu 212 u kojem je od 2001, glumi u komadima koji su okosnica repertoara.

Bonus video: