Goranović odbio da mu URA plati kaznu: Hvala, ali ovo nema veze sa politikom

"Ne pripadam nijednoj partiji, niti bilo kojoj političkoj organizaciji i ne želim da niko od njih snosi moje troškove. Ponavljam, nisam želio da se u javnosti napravi pompa u vezi sa ovim slučajem, ali to više ne zavisi od mene", rekao je Goranović
12354 pregleda 17 komentar(a)
Goranović kažnjen sa 500 eura (Ilustracija), Foto: Shutterstock
Goranović kažnjen sa 500 eura (Ilustracija), Foto: Shutterstock

Nikšićanin Milija Goranović koji je kažnjen sa 500 eura zbog toga što je direktora policije na Fejsbuku nazvao "prdnjavom" zahvalio se Građanskom pokretu URA na ponudi da plate njegovu kaznu, ali i odbio pomoć.

Iz GP URA saopštili su jutros da su spremni da plate njegovu kaznu, ukoliko on to procijeni prihvatljivim.

"Zahvalan sam im, ali ovo nema nikakve veze sa politikom. Ne pripadam nijednoj partiji, niti bilo kojoj političkoj organizaciji i ne želim da niko od njih snosi moje troškove. Ponavljam, nisam želio da se u javnosti napravi pompa u vezi sa ovim slučajem, ali to više ne zavisi od mene", rekao je on.

Goranović je priveden prije dva dana jer je komentar "Ne prdnjavi, prdnjavo ljudska", napisao ispod teksta na Fejsbuk stranici Vijesti: "Bezbjedni smo jer smo protjerali kriminalce iz Srbije", što je između ostalog izjavio šef Uprave policije Veselin Veljović.

Veljović, međutim, nije konsultovan kada su pripadnici Centra bezbjednosti Nikšić, preduzeli aktivnosti tim povodom, saopšteno je "Vijestima".

U zahtjevu za pokretanje prekršajnog postupka protiv Goranovića, policija je konstatovala vrijeme i mjesto odakle je pisao Nikšićanin: “Što se dana 20. januara, oko 20.20 časova, dok se nalazio u Ulici 13. jula u Nikšiću, putem društvene mreže Facebook - preko koje je posljedica i nastupila na javnom mjestu, ponašao uvredljivo prema direktoru Uprave policije Veselinu Veljoviću na način što je na svom profilu pod imenom ‘Goranović Milija’ postavio komentar: ‘Ne prdnjavi, prdnjavo ljudska”, navodi policija.

Na teret mu se stavlja da je povrijedio Zakon o javnom redu i miru, član 7. Tom odredbom propisano je da će se od 250 do 1.000 eura kazniti onaj “ko na javnom mjestu grubo vrijeđa drugog ili se na drugi način ponaša naročito drsko, bestidno ili uredljivo... Goranoviću je bio oduzet telefon sa kojeg je poslao komentar, pa mu je naknadno vraćen. Nikšićanin je “Vijestima”, međutim, rekao da smatra da komentarom na bilo koji način nije ugrozio javni red i mir, niti Veljovića.

“Bio sam iritiran stanjem u državi... Komentarisao sam tekst na stranici Vijesti, odnosnu izjavu gospodina Veljovića - da je situacija u državi bezbjedna. Pozvali su me, otišao sam da se javim", kazao je Goranović.

Bonus video: