Vlasnik zadobio lakše povrede u požaru na jahti

U trenutku izbijanja požara, na jahti su bile tri osobe
26665 pregleda 11 komentar(a)
Jahta nakon požara, Foto: SZS Tivat
Jahta nakon požara, Foto: SZS Tivat
Ažurirano: 05.09.2019. 12:36h

Pripadnici Službe zaštite i spasavanja Tivat jutros su u 10 sati, uz asistenciju marinske Službe Porto Montenegra ugasili su požar na jahti „Kohinoor“ koja je teško oštećena u požaru u akvatorijumu Porto Montenegra.

U trenutku izbijanja požara na jahti su bile tri osobe, vlasnik plovila Mihajlo Vukas (80), koji je zadobio lakše opekotine, njegova supruga Mirjana (83) i njihov prijatelj. Vukasu je pomoć pružila tivatska Služba hitne pomoći nakon čega je upućen na kućno liječenje, dok je dvoje njegovih saputnika prošlo bez povreda, prenosi Radio Tivat.

Prema nezvaničnim informacijama tog radija, tokom plovidbe jahte koja je na stalnom vezu u gradskoj lučici Kalimanj, iz motora je počeo da izbija dim, a plamen je ubrzo zahvatio instalacije.

Vukas je istražnim organima rekao da je u pitanju kvar na instalacijama, zbog čega je jahta nedavno i bila na remontu. U trenutku izbijanja požara deset metara duga jahta „Kohinoor“ plovila je ispred marine Porto Porto Montenegro ka gradskoj lučici Kalimanj.

Služba zaštite i spasavanja je na svojoj Fejsbuk stranici objavila infrmaciju o ovoj intervenciji:

“Danas u 8:55 dispečer Službe zaštite i spašavanja Tivat primio je poziv od policije – OB Tivat za požar na plovilu u tivatskom zalivu. Po pozivu intervenisala je SZS Tivat i operativni radnici Porto Montenegra sa vatrogasnim brodom ‘Jovana’ i brzim gumenjacima", kazali su iz SZS Tivat.

Na intervenciji je, kako navode, bila kompletna služba sa sedam vozila.

"Procedura gašenja se odvijala sa vatrogasnog broda „Jovana“ i gumenjaka, a istovremeno je brod dovučen do obale na sigurnom vezu po unaproked predviđenoj lokaciji za tu namjenu gdje su čekala operativna vozila SZS Tivat i izvršila lokalizaciju požara. Požar je stavljen pod kontrolu oko 10 časova, a vatrogasci u ovom momentu 11:44 časova još na terenu zbog mogućnosti pojave skrivenih požara. Na ovoj intervenciji opekotine 1. stepena zadobio je član posade broda kojeg su operativni radnici Porto Montenegra brzo evakuisali sa broda i doveli do obale gdje je čekala ekipa Hitne pomoći Tivat koja ga je dalje zbrinula”, objavila je Služba zaštite.

Bonus video: